A kerékpáros és közúti kerékpár története

A kerékpárok hosszú utat tettek meg, mivel az első fakeretes kerékpárokat az 1800-as években hozták létre. A kerékpárok nem a gazdagok számára újdonságnak bizonyultak a közlekedés közös formájához. Azt is elmentek, hogy a baleset-hajlamosak és kellemetlenek legyenek könnyű lovagolni és leállni. Útközben a világ legjelentősebb kerékpáros sportja jelent meg.

Az első kezdeti kerékpárokat Európában tervezték a 19. században. Ezeket a kerékpárokat fasznak nevezték el. Az első pedál ciklus 1839-ben készült Skóciában. A skót kovács Kirkpatrick Macmillan egy kerékpárt tervezett, amellyel 140 mérföldet tudott elindítani átlagosan 8 mph sebességgel. A pedagógiai kerékpár másik változata 1861-ben mutatkozott be Párizsban. Ezek népszerűek voltak – 1865-ben Pierre és Ernest Michaux évente 400-at gyártott. Habár népszerű volt, a kerékpár kényelmetlen volt és gyakran nevezik a boneshakernek. Az angliai Coventry Varrógépgyártó 1870-ben egy nagy kerékkel és egy kis hátsó kerékkel, tömör gumiabroncsokkal fémkeretes kerékpárt hozott létre, amelyet nagy kerék vagy penny-farthingként említenek. Annak ellenére, hogy hajlamos volt a balesetekre, szintén népszerű volt. Az első láncvezérelt kerékpárt 1874-ben mutatta be H.J. Lawson. Könnyebb volt megállni és stabilabb, mint a nagy kerék. Azonban bírálta, mert a lovasok sáros lábbal értek el, mert a pedálok annyira alacsonyak voltak a földön. A kerekekhez való alkalmazkodás 1885-ben John K. Starley ezt a problémát vetette fel. 1888-ban J.B. Dunlop levegővel feltöltött gumiabroncsokat adott a kerékpárokhoz, gyorsabbá és kényelmesebbé téve azokat. 1893-ra a kerékpárok hatékony és könnyen használható közlekedési módot jelentettek, mondja Etain O’Carroll, a “kerékpározás brit”.

A történelemben rögzített első kerékpáros verseny 1868 júniusában került megrendezésre Anglia-ban Hendonben, Middlesex-ben. 1893-ra világbajnoki futam volt, és 1896-ban biciklizést adtak az olimpiai játékokhoz. A Tour de France-t 1903-ban vezették be. Körülbelül 6053 lovas lovag lovagolt, mintegy 2553 km, vagy 2500 km, egy 19 napos időtartam alatt. A verseny hátterében nem a biciklizés sportjának népszerűsítése volt, hanem a L’Auto újság értékesítése. Dolgozott, a papíroval, amely elpusztította riválisát, Le Velo-t. A versenyt rossz viselkedés és csalás okozta. A Tour, amely az úttest csúcspontja, továbbra is része az ellentmondásoknak az évek során, mint például az 1998-as dopping-botrány. Az út tovább fejlődött. 2010-ben a verseny 2,263 mérföld, vagyis 3,642 km volt, és egy prológ vagy időmérésből és 20 szakaszból állt. Más versenyek követik a Tour de France-t. Például a Tour of Britain 1951-ben jelent meg.

A közúti kerékpározás olyan profi sport, amely a világbajnoki futamok és az olimpiai csapatok nemzeti csapatait képviseli, valamint olyan szponzorált kereskedelmi csapatok, amelyek tagjai gyakran nemzeti csapatokon vannak. Nemzetközi szinten a Union Cycliste Internationale, vagy az UCI a sport irányító testülete. Nemzeti, kollégiumi és állami szervezetek is felügyelik és szervezik a versenyeket. A legrövidebb futamok prológusok, vagy az egyénekre vonatkozó időutazás, amelyet rendszerint túra vagy színpadi versenyek formájában tartanak. Az olimpia és a világbajnoki futamok prózai például 40 km, vagy körülbelül 25 mérföld. Kiemelkedő egynapos versenyek közé tartozik a Paris-Roubaix világbajnokság és az olimpiai játékok közúti versenye. A szakaszversenyek magukban foglalják a Párizs-Nizzai verseny 1.307 km-es vagy 812 mérföldes futamát, amely nyolc szakaszból áll. A színpadi fajták általában négy-tíz napig tartanak. A közúti versenyek másik kategóriája olyan nagy túrák, mint például a Tour de France, amely 21-22 napot vesz igénybe.

A közúti biciklizések hatalmasak a sport korai óta. A felfüggesztés villák, felfüggesztett keretek, többszörös hajtómű, a jobb aerodinamikai design a kerékpárokhoz, fogaskerékszerű sisakokhoz és könnyű anyagokhoz, mint a szénszálas, könnyebbé teszik a modern közúti kerékpárt. A kerékpározás története, és különösen az 1980-as évek óta konfliktus van az új innováció és a közúti versenyszabályok között. Ez arra késztette az UCI-t, hogy készítse el a Luganói Chartát 1996-ban, amely a kerékpáros sportra vonatkozó műszaki szabályokat határozza meg. Az ötlet az volt, hogy egyenrangú versenyzőket állítsanak fel, így a versenyzők egymás ellen versenyeznek, nem pedig az UCI szerint.

Kerékpáros történelem

Sporttörténet

Modern Racing

Új formatervezési minták