A pulyka mellének főzését konvekciós kemencében

Egy konvekciós kemencében főtt pulykamell olyan ropogós bőrt alakít ki, amely segíti a gyümölcslevek lezárását, így a hús nedves marad, mivel a gyengédséget pörkölik. A konvekciós főzés felgyorsítja a pörkölési folyamatot azáltal, hogy a sütő hátulján egy egyszerű ventilátort keringtet a fűtött sütőlevegő körül az ételt körül. A mozgó levegő kiküszöböli a forró pontokat, és egyenletesen főzi az ételt. A legjobb barnulást akkor érheti el, ha a pulyka a pörkölő serpenyőben egy hústartóban van, így a hús oldalai kapják a keringő levegőt. Szintén jó ötlet a sütőtálcát elhelyezni, úgyhogy a mell felső része a sütő közepén helyezkedik el. Ez az elhelyezés nagyobb levegőáramlást tesz lehetővé a pulyka fölé, mint a serpenyő alatt.

Szórja be a pörkölt serpenyőt és a húsdarabot főzőporral. Ha a pulykamell egészben van a csonttal, keverje össze az olívaolajat vagy a lágy vajat sóval és borssal, és válasszon olyan gyógynövényeket, mint a rozmaring, a tárkony, a kakukkfű vagy a zsálya. Emelje fel a pulyka bőrét és dörzsölje a herpeszolajat vagy vajat a hús fölé, majd cserélje ki a bőrt.

Csontos hántolt pulyka mellére húzza ki a zsinórhálót, hogy töltse ki a kedvenc hagyományos töltelékkel vagy pesto-töltelékkel, ha szükséges, majd tekerje át a húst, és kösse össze az új hentes zsineggel.

Helyezze a fűszerezett vagy töltött pulykát a húsállványra a bőr oldalával felfelé. Ha a sütő hőérzékelővel van felszerelve, helyezze be a pulyka legvastagabb részébe.

Sült a pulyka 325 fok Fahrenheit, amíg a belső hőmérséklet 165 F a szondán vagy egy azonnal olvassa hőmérő. A 3 kilós mellnek körülbelül 90 percig kell tartania.

Távolítsa el a pulykát a sütőből, és fedje le egy alumínium fólia sátorral. Engedje meg, hogy 10-15 perccel pihenjen a faragás előtt.