A sör hasmenést okoz?

A sör nem okoz hasmenést egészséges felnőtteknél. Bizonyos összetevők embereknél allergiás reakciót válthatnak ki, amely hasmenést okoz. Az Auckland Allergia Klinika megállapítja, hogy az árpa, a komló és az élesztő okozhat néhány allergiás reakciót a sörre. A sör a búzából származó melléktermékekből származik, és allergiás reakciót válthat ki a búzában allergiás embereknél. Ne hagyja abba a sört, ha hasmenést okoz, amíg orvos nem látja.

A hasmenés a sörözés következtében az emésztőrendszer gyulladása az emelkedett hisztaminszint miatt. Ha allergiás a sör egyik vagy több összetevőjére, akkor az immunrendszer átgondolja az anyagot, és elkezdi megvédeni a szervezetet azáltal, hogy immunoglobulin E-t vagy IgE-antitestet hoz létre. Az IgE antitestek okoznak hízósejteket, hogy hisztamint termeljenek a szervezet megvédése érdekében, a MayoClinic.com szerint. A hisztamin egy olyan vegyi anyag a szervezetben, amely védi a szervezetet a fertőzéstől. Túl sok hisztamin duzzanatot, gyulladást és irritációt okoz a lágyrészekben.

Ha allergiás a sörök összetevőire, néhány percen belül tüneteket okozhat az ital bevétele után. Az első tünetek közül lehetnek gyomor-tünetek, például gáz, puffadás, hányinger, hányás, görcsök és hasmenés. Miután az allergén kiürült a szervezetből, a tünetei csökken. Ha a hasmenés több mint egy napig tart, orvoshoz kell fordulni. A sörrel kapcsolatos allergiás reakciók egyéb tünetei lehetnek bőrkiütések, arckifejezés, orrdugulás és asztma.

A sörözésből származó hasmenés a glutén-intolerancia vagy a cöliákia jele lehet. A lisztérzékenység olyan általános állapot, ahol a glutén, a búzában lévő fehérje károsítja a vékonybeleteket. Ennek az állapotnak az oka bizonytalan, de gyomorfájdalmat, puffadást és hasmenést eredményez, a National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint. Ha glutén-intoleranciát diagnosztizálnak, el kell kerülni minden glutént, beleértve a sört tartalmazó ételeket és italokat is.

Ha allergiás a búzára, ne igyál sört. Súlyos allergiás reakció léphet fel, ami komoly szövődmények kockázatát okozhatja. Az anafilaxia olyan extrém allergiás reakció, amely korlátozhatja a normális lélegzés képességét, ami halálhoz vezethet. A hasmenés az anaphylaxis jele. Ha azt gyanítja, hogy ilyen típusú allergiás reakciókat tapasztal, akkor azonnal hívja a 911-et.

Ok

Tünetek

Megfontolás

Figyelem