Az abortusz helyett az elfogadásról

Az Egyesült Államokban a terhességek csaknem fele véletlen. A váratlan terhesség kényszerít egy anyát arra, hogy választani tudjon, amikor nem akar szülővé tenni egy gyermeket. Egy nőnek megvannak a lehetőségei a nem tervezett terhességre, és az örökbefogadás vagy az abortusz kiválasztása megköveteli mindkét lehetőség tényeinek megtanulását.

magzatelhajtás

Az abortusz a terhesség szándékos megszüntetése, rövid műtéti eljárásként. Ezt rendszerint orvos végzi. A Guttmacher Intézet szerint a 10 terhességből négyszer végződik az abortusz, 88 százalékuk a terhesség első 12 hetében történik. Az abortuszokban szenvedő nők több mint 70 százaléka tapasztalt negatív érzelmeket a helyzetről.

Örökbefogadás

Az örökbefogadás magában foglalja azt a folyamatot, hogy egy csecsemőt valaki máshoz hozzák, hogy saját magának emelje. Bár az örökbefogadó szülők nem rendelkeznek biológiai kapcsolattal a gyermekkel, képesek arra, hogy felneveljenek egy baba és szerető gondoskodást nyújtsanak. Sok örökbefogadott gyermek felnő, azzal a meggyőződéssel, hogy a biológiai anyjukat elég örökölte az örökbefogadó szülők számára. A legtöbb elfogadott gyermek ugyanolyan jól beállított és egészséges, mint a gyermekek, akiket a biológiai szülők otthonában nevelnek.

Támogatás

A nem tervezett terhesség szembesülése félelmetes helyzet, és sok nő bizonytalan abban, hogy milyen döntést hoz. Beszélgetés a szakemberekkel segíthet a döntéshozatalban. Az olyan szervezetek, mint a válságkezelési teremek, segítséget nyújtanak a tanácsadóknak. Az örökbefogadási szolgáltatóval folytatott megbeszélések segítséget nyújtanak annak megértéséhez is, hogy a gyermeket örökbe fogadják egy olyan módszerben, amely nem ítélkezik.

Az örökbefogadási előnyök

Az örökbefogadás lehetővé teszi, hogy a születésvétel választja a családot, aki felnevelni fogja a gyermeket. Bár közvetlenül nem fog gondoskodni a kisbabájáról, ő meg tudja rendezni, hogy mennyi kapcsolatot szeretne a babájával, ahogy nő. Az örökbefogadás lehetővé teszi, hogy a szülõszülõ folytassa életét, befejezze az iskolát és elérje más céljait, miközben tudja, hogy a baba gondját viseli. Az örökbefogadható gyermekek felnőhetnek, ha tudják, hogy állandó otthonban vannak állandó családjukban.

szempontok

Mielőtt döntést hozna az abortusz átvételének megválasztásáról, fontos tájékoztatni az összes tényről. Vannak olyan mítoszok, amelyek befolyásolják a nőket bizonyos döntések meghozatalában. Az örökbefogadásról és az abortuszról szóló ismeretek elsajátítása információkkal szolgálhat, amelyek segítenek az édesanyának a legjobb döntést hozni az ő és a kisbabája számára. Lásd például a Referenciák részben hivatkozott amerikai örökbefogadási weboldalt.