Az áfonyalé segít csökkenteni a hasi fájdalmat?

Anális viszketés, amelyet orvosilag anusitisnek és pruritus ani-nak neveznek, intenzív viszketésre utal az anus közelében. Ez a kellemetlen és kínos tünetnek számos oka van, beleértve azokat is, amelyek orvosi kezelést igényelnek. Bár bizonyos hazai jogorvoslatok megkönnyebbülnek, az áfonyalé nem alkalmas anyag a fájdalomcsillapítás kezelésére vagy megelőzésére.

Anális viszketés

Anális viszketés történik a bőr irritációjára adott válaszként ezen a területen. Az anális viszketés gyakori okai az aranyér, a pikkelysömör, az ekcéma, a rüh, a tetvek és a pinwormok, valamint a gombás és bakteriális fertőzések. A túlzott törlés és mosás irritálhatja az anális területet. A gyakori hasmenés és a hashajtók túlcsordulása szintén viszketést okozhat az anus körül. A Rudd Clinic, a kanadai orvosi központ, amely a vastagbél- és végbélbetegségekre specializálódott, a hasi fájdalom gyakran a savas ételekre adott válaszként jelentkezik az Ön étrendjében.

Otthoni jogorvoslat

Anális viszketés lehet intenzív és kényelmetlen. Az önellátó módszerek, amelyek csökkenthetik a kényelmetlenséget, a gyengéd tisztítást és a talkumpor használatát követik a bélmozgások után, pamut alsóneműt viselve, törlőkendővel nem tisztított toalettpapírral és cink-oxidot tartalmazó kenőccsel. Bár a viszketés megkönnyítheti a karcolódást, a beadni kívánt késztetés további irritációt okozhat az érzékeny anális szövetekben, ami a tünetek növekedéséhez vezethet. A hashajtók és a szűk ruhák elkerülése segítheti a hasmenés viszketését.

Áfonyalé

Az áfonyaléta a Vaccinium macrocarpon növény bogyóiból származik. Míg sok ember élvezi az áfonyalémet frissítő italként, mások a kiegészítő gyógyászatban használják. Az áfonya termékek gyakori gyógyászati ​​felhasználása magában foglalja a húgyúti fertőzések, a fekélyek, a szívbetegségek és a rák megelőzését és kezelését, bár az áfonya potenciális gyógyító tulajdonságai további kutatásokat igényelnek a lehetséges előnyök megerősítésére. A Rudd Clinic figyelmezteti az embereket anális végtagra, hogy elkerüljék az áfonyalé ivását az ital savasságának köszönhetően. Ez a klinika azt is tanácsolja Önnek, hogy tartózkodjon bizonyos egyéb gyümölcslevek – köztük az alma, a narancs, a grapefruit és a citromlé – ivásától.

óvintézkedések

Tájékoztassa kezelőorvosát az anális viszketés tüneteiről, különösen akkor, ha az önellátó intézkedések nem nyújtanak megkönnyebbülést. Bár a legtöbb esetben a fájdalomcsillapítás ártalmatlan, ez a tünet komoly oka lehet, beleértve a rákot is.