Az alkoholfogyasztás az orrpimpulákat okozza?

Az alkohol közvetlenül a véráramba kerül, és elkerüli a normális emésztési folyamatot. Az alkoholfogyasztás miatt a vörösvérsejtek összezsugorodnak és vastagodnak. A kapillárisok, a kis erek és az artériák összekötő apró véredények eltörhetnek a nyomás miatt. Ez az ivás után a szemek vörösödését okozhatja, és piros, foltos bőrt okozhat a nehéz italokból. Az “ivó orr” kifejezés a súlyos ivók orrán jelentkező vörösségből ered. A túlzott alkoholfogyasztás ösztönözheti a pattanások kialakulását.

Alkoholfogyasztás

Még a mérsékelt ivás az erek dilatálódását okozza, de az alkohol túlzott alkoholfogyasztása a kapillárisok krónikus tágulását idézi elő, és folyamatosan öblítheti az arcot. A mérsékelt alkoholfogyasztás általában naponta egy vagy két ital, vagy nők számára egy naponta egy ital. Ha rendszeresen enni többet, mint gyakran, vagy gyakori alkoholfogyasztás, öt vagy több italt egy munkamenetben, túlzott alkoholfogyasztása alkoholfogyasztást okozhat. Az alkoholfogyasztás különböző bőrbetegségekhez vezethet, mert az immunfunkciókat akadályozza a bőrbetegségek, például az akne és a pikkelysömör elősegítése érdekében.

Krónikus bőrállapot

Az alkohol nem okoz rosacea bőrbetegséget, a MayoClinic.com rámutat. Azonban a túlzott ivás ronthatja az állapotot, ami pattanásokhoz, pirossághoz és öblítéshez vezethet. A rosacea, a krónikus gyulladásos rendellenesség hatással van az orrra, az arcra és a homlokra, valamint a pattanásokra. Az alkohol mellett más tényezők, amelyek súlyosbítják a rosaceát, magukban foglalják a forró ételeket és italokat, a fűszeres ételeket, a szélsőséges hőmérsékleti változásokat, a forró fürdőt, a napfényt, a stresszt és a haragot, az erős edzést és a véredényeket dilatáló gyógyszereket, például a vérnyomáscsökkentőket.

A kitörések elkerülése

Amerikaiak milliói tapasztalják a rosaceát, amely nem gyógyít. A gyógyszeres kezelés, a lézerterápia és egyéb kezelések azonban segítenek a bőr jobb megjelenésében. A rendellenesség kiváltó okának elkerülése, amely magában foglalja az alkoholfogyasztást is, megakadályozza a kitöréseket is. Sajnos a vörös pattanások, az elpirulások és az apró törött erek, amelyek láthatóvá válnak, súlyos alkoholfogyasztáshoz kapcsolódhatnak olyan betegek számára, akik nem tájékoztatják a rendellenességet. Néhány ember, aki rosaceával rendelkezik, még azt sem tudja, hogy betegsége van. A Rosacea a ConsumerAffairs.com szerint a 30 és 60 éves kor között kezdődik.

Alkohollal való visszaélés

Az alkohollal való visszaélés és az alkoholizmus azonban az orrot és az arcot pattanások okozhatják, vagy a rosacea állapotának romlása vagy a túlzott ivás negatív hatása miatt. Az eltört erek és a pattanások az orrban vagy az arcon súlyos alkoholfogyasztást vagy akár alkoholizmust jelenthetnek, ha egy személy nem diagnosztizált bőrbetegséget. Az alkohol beavatkozása a vérerekhez is vezet a sejtek halálához, és befolyásolhatja az agyban lévő sejteket, amelyek az idő múlásával túlzott ivással károsodhatnak. Csak a problémás ivók tudják megállapítani, hogy az emelkedett véredénytörés és a bőrkárosodás túl sok ivást eredményez-e. Segítségnyújtás a támogató csoportok vagy az orvos segítségével a további bőrkárosodás megelőzése és a súlyos egészségügyi problémák elkerülése érdekében.