Az esti jóga a súlycsökkenést szolgálja

A koncentrált és kedves esti jóga program lazítja a testet, és állítja az elmét, miközben még mindig dolgozik és nyújtja az izmokat. A jóga az egyik módja annak, hogy több alvást kapjunk – és elérjük súlycsökkenési céljainkat. A vizsgálati alanyok a klinikai vizsgálatok során több száz kalóriát fogyasztottak, amikor nem kaptak teljes nyolcórás alvást. Az egészséges alvás és a fogyás közötti összefüggéseket jól dokumentálja az “American Journal of Clinical Nutrition”, a Chicagói Egyetem és más kutatóintézetek. Próbáld ki a jógát, hogy segítsen a fontok csökkentésében.

A Hold tisztelete az esti válasz a Sun Szólóra, a jóga pihenő sorozata, amely a testet erőteljes energiával táplálja, hogy elindítsa a napot. A Hold üdvözlése során a pózok lassan, sima, mély léptekkel teljes belégzéssel és kilégzéssel. Háromszög pózol beáramlik a piramis pózba, és minden nyúlvány felszabadítja a feszességet és a feszültséget. A Hold megnyitja a mellkason és a medence területét, felszabadítja az alsó hátat, és ösztönzi az elmeet, hogy legyen. A Hold tisztelete 20 lépés, és mindegyik módosítható egy kezdő számára. A sorozat az imádságos pózokkal kezdődően – álló kézzel hajtja – halad előre az oldalakon, a háton és az elülső részen, néhány módosított lándzsával és guggolással kiegészül, és befejeződik az Imádság pózhoz való visszatéréskor.

Az esti jóga jó szándékú lehet. Ha nincs elegendő idő a túlzsúfolt nap folyamán, az esti edzésed a fitnessed jegye. A kardio kondicionáláshoz és a jóga jó mozoghoz tervezze meg a jóga munkamenet részét a kora esti órákban. Ahogy közelebb kerülsz az elalváshoz, olyan mélyen nyugtató pózokat akarsz dolgozni, amelyek egyensúlyt hoznak, mint energizálja a testet. Használja az előrenéző asanákat egy előtti jóga-rutinhoz. Ülített előretekercs A torzó a hosszabb lábakra feszítve, térdre vagy pihentetőre fektetve, a lábfej mellett a lábfejjel előrefelé mutató karokkal a gerinc, a vállak és a combnyeregek húzódnak, és enyhíti a stresszt.

Néhány éjszakai jóga pózok segítenek lazítani a testet, és leeresztik a feszültséget. A támogatott lefelé néző kutya lehetővé teszi a fej és a nyak teljes feszültségmentesítését a fej korona alatt lévő párnával. A Viparti Karani egy párnát használ a csípő alatt, ahogy a padlón fekszik, kinyújtott karokkal és lábakkal egyenesen a falhoz támaszkodva. A gyermek pózol, a test térdre fonódó testével lefelé a padlóra, minden jóga lehűlési periódus pihentető része.

Az ABC News több olyan tanulmányról számolt be, amelyek megerősítik a súlycsökkenés és a jóga közötti kapcsolatokat. A jóga hosszú, sovány izmokat hoz létre. Ez jó hír a diétán való megjelenéshez és érzéshez. De a legjobb hír az, hogy az izom akkor is működik, ha nem dolgozik. Az izom elégetik a zsírt, függetlenül attól, hogy be van-e kapcsolva vagy nyugalomban van-e. Minél nagyobb az izomszövet aránya, annál több zsírt éget. Az esti jóga gyakorlat erősítésének és meghosszabbításának köszönhetően könnyedén fogyaszthatsz alvás közben.

A tudatosság jóga gyakorlata növeli a szervezet tudatosságát és reakcióit. Ez a tudatosság jó a diéta számára. Ha tudatában van annak, hogy egy gyors snacket kapsz, amikor fáradt vagy, eldöntheti, hogy több alvást kap. Ha megemlékezik a krumplisokból származó nehéz érzésről, vagy az eszpresszó zümmögésről, amely megóvja az alvástól, akkor egészségesebb választásokat tehet. A jóga, ami fokozza a figyelmet és a pihenést, magában foglalja az Uttanasana-t, egy álló előretekercset, amelyben a fej és a törzs a lehető legszélső pontig lehajol, az ujjakat a lábak mellett, . Az Uttanasana csökkenti a fáradtságot, a szorongást és a stresszt. A Savasana, vagy a Corpse póz, egy hosszú, nyugodt nyúlvány, a hátán a szőnyegen, a lábak hosszabbak és a karok lefelé néznek. A Savasana-ban annyira aludsz, amennyit csak tudsz, miközben teljesen ébren van.

Hold tisztelettel

Az éjszakai asanák természete

Jóga és egészséges alvás

Jóga és fogyás

A legjobb pózol az esti jóga és a súlycsökkenés miatt