Citrus tisztító étrend

A citrusos tisztító étrend célja, hogy segítsen a testének méregteleníteni magát a felhalmozódott hulladékok és toxinok a szervezetben. Ugyanakkor a citrusfélék táplálják a szervezetet a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A citrusfélék a tisztító étrendbe beletartozhatnak: citrom, limes, narancs, grapefruit, mandarin, mandarin és klementin. Mielőtt elkezdené a tisztító étrendet, konzultáljon kezelőorvosával a táplálékkal kapcsolatos esetleges táplálkozási hiányosságokról.

A Citrus Tisztítás funkciója

A “Master Cleanser” -ben Stanley Burroughs azt mondja, hogy a szervezetedet érintő betegségek többségét a hulladékok, toxinok és mérgek belső felhalmozódása okozza. A feldolgozott élelmiszereket eltávolították kedvező összetevőikről, például ásványi anyagokat, vitaminokat és rostokat. Ehelyett az élelmiszertermékeket károsító vegyületekkel, például vegyi tartósítószerekkel, élelmiszer-adalékanyagokkal, mesterséges aromákkal és színezékekkel fokozzák. A “Raw Food Detox Diet” -nél Natalie Rose kijelenti, hogy a feldolgozott élelmiszerekben gazdag étrendben nincsenek tápanyagok, és mérgező felhalmozódást okoznak, ami károsítja a benneteket. Fogyasztása csak az egész, feldolgozatlan élelmiszerek, mint a citrusfélék, táplálja a szervezet C-vitamin, B-vitaminok, béta-karotin és rost.

A Fiber előnyei

A rostanyag a citrusfélék megtisztításához nélkülözhetetlen tápanyag. A citrusfélék mind oldható, mind nem oldható rostokat tartalmaznak. A “Complete Master Cleanse” szerzője Tom Woloshyn meghatározza a rostot, mint emészthetetlen szénhidrátot, amely a perisztaltia kialakulásának lehetővé tétele révén hat. A perisztaltisz az izmok összehúzódása az élelmiszer emésztése során. Meg kell, hogy előfordulhasson, hogy megtapasztalja a kettőspontból származó hulladékok és toxinok rendszeres megszüntetését. A szál segít a székrekedés, a diverticulitis, a vastagbélrák és egyéb emésztési problémák megelőzésében.

Az enzimek funkciója

A “The Raw Food Detox Diet” -nél Natalie Rose azt állítja, hogy élő enzimeket találnak a citrusfélékben. Az élő enzimek olyan fehérjék, amelyek szabályozzák és segítik a szervezet kémiai reakcióit. Ezek a fehérjék aminosavakból történő létrehozásával működnek. Az enzimek segítenek a zsírok és toxinok lebontásában az egész testben. Annak érdekében, hogy a leginkább élő enzimeket megkapja, frissen vagy nyersen citrusféléket fogyaszt vagy italt. Natalie Rose szerint az élő enzimek nagyon érzékenyek, és hő, fény és oxigén pusztíthatók el.

A víz funkciója

A citrusfélék magas víztartalmú élelmiszerek, mivel akár 95 százalékos vizet tartalmaznak. A víz számos metabolikus funkcióhoz szükséges, beleértve a tápanyagok felszívódását az egész szervezetben. Megfelelő hidratációra van szükség a tisztítás során, hogy lebontsák és eltávolítsák a szervezetből származó hulladékokat és toxinokat. Az elégtelen vízbevitelből történő kiszáradás stresszt okozhat a vesékben, fejfájást okozhat, és emelheti a vérnyomást. Ajánlott, hogy a diéták fogyasztják napi 6-12 pohár vizet a szűrt vízből vagy az élelmiszerforrásokból, például a citrusfélékből.

A C-vitamin előnyei

A citrusfélék tisztítása jelentős mennyiségű C-vitamint biztosít. A C-vitamin egyedi követelményei változhatnak a testsúly, a tevékenység mértéke, az anyagcsere és az életkor aránya között. A “Nutrition Almanac” szerint a szervezetnek több C-vitaminra van szüksége a stressz időszakában, mint a szorongás, fertőzés, sérülés, műtét, égés és fáradtság. A C-vitamin a fehérvérsejtek termelődésével és az interferonszint emelésével küzd a fertőzések ellen. Az interferon olyan vegyület, amely rákellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A C-vitamin a szívbetegségek elleni küzdelem, a koleszterinszint csökkentése, az antioxidáns hatása és a vérnyomás csökkentése révén is működik.