Cukorbetegek és kézremegés

A nemi mozgás leggyakoribb típusa a tremor, az Országos Neurológiai Intézet és Stroke szerint. A kézi remegés kockázata az életkorral növekszik, és befolyásolhatja a betegségek, például a cukorbetegség. A kézharapás hirtelen fellépése jelezheti, hogy a vércukorszint túl alacsony. Azonban a krónikusan magas vércukorszint diabéteszes neuropathia néven ismert állapotot is okozhat, ami kézi remegést eredményezhet.

típusai

Három alapvető típusa van a kéz remegésének: pihenés, kinetikus és posturális. Pihentő remegés fordul elő, amikor a kezed nyugalomban van. Kinetikus remegés történik, amikor mozgatja a kezét, és egy posturális remegés akkor fordul elő, ha a kezed statikus helyzetben van, a pihenés kivételével. Sok dolog okozhat kézharapást, de ha rendszeresen fellép a remegés, forduljon orvosához, hogy kizárjon egy mögöttes és potenciálisan súlyos betegséget.

A hipoglikémia

Ha cukorbetegségben vagy cukorbetegségben szenved, akkor fennáll a kockázata annak, hogy hipoglikémiásvá válik. A remegés, mint például a kézremegés, hipoglikémiát jelezhet. A hypoglykaemia akkor fordul elő, ha a vércukorszint a biztonságos és normál szint alá esik. A vércukorszintet 70 mg / dl alatt hipoglikémiásnak kell tekinteni, és azonnal kezelni kell. A hipoglikémia egyéb tünetei közé tartozik a kimerültség, zavartság, éhség, izzadás és szédülés.

Hypoglykaemia kezelés

A hipoglikémia krónikus rohama az orvoshoz való látogatás oka. A gyógyszere nem feltétlenül tükrözi életmódját, beleértve az étkezést és a testmozgást is, ami a vércukorszintet nem biztonságos módon csökkenti. A hipoglikémia akut kezelésére enni egy szénhidrátban gazdag snacket, mint például 4 oz. Gyümölcslé vagy szóda, 1 evőkanál. A méz vagy öt vagy hat kemény cukorka. Várjon 15 percet és tesztelje újra a vércukorszintet. Folytassa ezt a ciklust addig, amíg a glükózszint 70 mg / dl fölé nő.

Diabeteses neuropathia

Diabéteszes neuropathia a krónikusan magas vércukor vagy hyperglykaemia következtében alakulhat ki. A diabéteszes neuropathiát az idegrostok degenerációjaként jellemzik a véráramlás és a magas vércukorszint csökkentésében. A kézi remegések a diabéteszes neuropátia tünetei lehetnek, jelezve az idegrendszer problémáját. A trauma által érintett idegek a kézharóma önkéntelen mozdulatait okozhatják. A vércukorszint ellenőrzése és biztonságos tartományban tartása csökkentheti a neuropátia kialakulásának kockázatát.