Diabetikus testmozgás

Az aerob és az erőkifejtési gyakorlatok előnyösek a cukorbetegséggel vagy cukorbetegséggel küzdő egyének számára. Bár mind az 1-es, mind a 2-es típusú cukorbetegek részesülhetnek edzésből, a 2-es típusú cukorbetegek különösen érzékenyek a testmozgásra. A Maryland Egyetem Orvosi Központja vagy az UMMC szerint az aerob testmozgás csökkentheti a vércukorszintet, javíthatja az inzulinérzékenységet és erősítheti a szívet, és az edzés ereje növeli az izmokat és csökkenti a zsírt.

Cipő

Mivel a láb neuropathia gyakran társul a cukorbetegséghez, a cukorbetegeknek védőcipőt kell viselniük gyakorlásuk során. A Simple Fit szerint a diabéteszes láb neuropathia és a csökkent keringés növelheti a hólyagok, fekélyek és fertőzések kockázatát. A diabéteszeknek olyan cipőket kell viselniük, amelyek jól illeszkednek és száraznak maradnak. Ha legalább két pár jó, jól illeszkedő sétacipő van, amely napról napra válogat, segít megőrizni a lábát szárazon és védve.

Aerob testmozgás

Az American Diabetes Association legalább 30 perc aerob gyakorlást javasol heti öt napot. A gyors séta hatékony aerob testmozgás, amelyet egy futópadon lehet elvégezni. A futópadok különböző sebességeket és lejtőket kínálnak, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek, és lehetővé teszik, hogy bármikor járjon, függetlenül az időjárástól a szabadban. A láb neuropátiás diabéteszek előnyben részesíthetik a beltéri álló kerékpárt. A helyhez kötött kerékpárok olyan ütközés nélküli edzőeszközök, amelyek nyomást gyakorolnak a lábaktól, és amelyek még aerob körülmények között is gyakorolhatnak.

Erősítő oktatóeszközök

Az erőkifejtés elengedhetetlen a cukorbetegek számára, és hetente két-három napig kell elvégezni. Az erőkifejtésnek nem kell sok drága eszközt bevonnia. Néhány súlyos súlyzók használata különböző súlyok vagy gumi rezisztencia sávok különböző feszítési szintek hatékonyak, olcsó módja annak, hogy építeni és fenntartani a sovány izomtömeg.

Mag és egyensúly

Egy új-zélandi tanulmány azt mutatta, hogy a 80 éves és idősebb nők 40 százalékkal csökkentek az esélyekkel, az egyszerű erő és egyensúly képzésével, az American Diabetes honlapján. A stabilitási golyók előnyösek azok számára, akik javítják a mag erejét és egyensúlyát. A stabilitási labdák olcsóak, hordozhatóak és sokoldalúak. A gömb instabilitása kényszeríti testét, hogy olyan stabil stabilizáló izmokat használjon, amelyek segítenek a mag és az egyensúly javításában.

Figyelem

A cukorbetegséggel rendelkezőknek mindig konzultálniuk kell az orvosukkal az új edzésprogram megkezdése előtt. A Maryland Egyetem Orvosi Központja vagy az UMMC szerint az inzulint szedő vagy a vércukorszintet csökkentő gyógyszereknek különös óvintézkedéseket kell tenniük az edzésprogram megkezdése előtt. A cukorbetegeknek soha nem szabadna üres gyomorra gyakorolniuk, és győződjön meg róla, hogy sok vizet inni előttük, közben és után.