Diétát tervez 40 évesnél idősebb férfi számára

Ahogy öregszel, nehezebb fogyni. Lehet, hogy nem enni, mint akkor, amikor 20 vagy 30 éves és fogyni. A 40 évesnél idősebb férfi és a túlsúly megnövelheti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. A 40 éven felüli férfi étrendjének tartalmaznia kell a megfelelő kalóriaszámot és a tápanyagok egészséges egyensúlyát.

Jelentőség

A túlsúly megszerzése soha nem egészséges, de úgy tűnik, hogy valóban a 40 éves kor után veszik fel a díjat, a 2009. decemberi “International Journal of Obesity” című tanulmány szerint. Ebben a tanulmányban a kutatók azt találták, hogy míg a 25-39 éves elhízott férfiak 29 százaléka gyógyszert szedett, ez a szám 40 év után 60 százalékra ugrott. Ez hasonlít a 40 évesnél idősebb normális testsúlyú férfiak által szedett gyógyszerek 39 százalékára. Természetesen lelassul, ahogy idősebb vagy, és a tested elveszíti a sovány izomtömeget, különösen akkor, ha rendszeresen nem gyakorolod a fenntartását. Az izom több kalóriát éget el, mint a pihentetett zsírok, így ha elveszíti az izmokat, akkor az anyagcsere csökken. A munkahelyi és a családi kötelezettségek többet ültetnek, ami azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát éget el. Ha olyan ember vagy, aki nagyon sok zsírt hord a hasában, a krónikus betegségek kockázata nő.

Tápanyagok és élelemválasztás

A 40 évnél idősebb férfiak étrendje a sovány húsokra és fehérjékre, teljes kiőrlésű gabonákra, friss gyümölcsökre és zöldségekre, valamint telítetlen zsírokra összpontosul. Még ha alacsony kalóriatartalmú tervet is követ, a 31-50 éves férfi 7 oz-ot igényel. A gabonafélékből – amelyeknek legalább a fele teljes gabonaforrásból származik – 3 csésze tejes, 6 oz. A fehérje, 2 csésze gyümölcs és 3 csésze zöldség, hogy kiegyensúlyozott táplálkozás. Ügyeljen arra, hogy az adagok mérete csak egy tenyérnyi húsdarabra és egy csésze teljes gabonára tapadjon a legtöbb étkezésnél.

Kalória

A kalóriamennyiség, amelyet a 31-50 év közötti átlagembernek kell fogyasztania, hogy fenntartsa a testsúly fenntartását az aktivitás szintjétől függően változik. Az üledelmes férfiak napi 2 200 és 2 400 kalóriát igényelnek. A mérsékelten aktívaknak 2,400-2,600 kalóriára van szükségük, és a nagyon aktív 40 éves férfiaknak 2.800 és 3.000 kalóriára van szükségük. Ha 500 kalóriát eszel, amire szüksége van a testsúly fenntartásához, heti 1 fontot veszítesz. Tehát egy 1700 és 2500 kalória közötti étrend segítheti a legtöbb 40 évesnél idősebb férfi fogyást.

Minta étkezés

A kalóriabevitel figyelésekor tartsa be azokat az étkezéseket, amelyek 500 és 700 kalóriát tartalmaznak. A reggeli ötletek közé tartozik 1 1/2 csésze főtt zabliszt, egy csésze áfonyával, 1/2 oz. A pekándió és egy csésze alacsony zsírtartalmú tej, két tojás tele két szelet teljes gabona pirítós és 12 oz. Narancslé, vagy egy teljes búza bagel 2 evőkanál. A mogyoróvaj és egy pohár alacsony zsírtartalmú tej. Ebédhez próbálj ki egy 3 oz-os szendvicset. Deli sonka vagy pulyka, saláta, paradicsom és mustár, alacsony zsírtartalmú joghurtot és sárgarépa botokat. Ön is lehet 4 oz. A sovány marhahús egy teljes gabonaszeleten sült burgonyával és zöld saláta. Vacsora esetén válaszd 3-4-4 cm-t. Roston sült vagy pirított hal, sovány hús vagy baromfi, 1 csésze barna rizs, quinoa vagy teljes kiőrlésű tészta, valamint nagy mennyiségű párolt zöldség. Talán fontolgathatja, hogy a jó egészség érdekében hetente egyszer vagy kétszer egy héten vagy kétszer egy húslisztet szopogat a bab vagy a tofu.