Diy blackhead eltávolítás

A bőrén gyakran előfordul egy mitesszer, gyakran a T-zónában, amikor a faggyú vagy az olaj a pórusba csapódik, oxidálódik és sötét dugót képez. Ez a betegség minden típusú bőrre hatással van, de inkább előfordul az olajos bőrűeknél. Eltávolíthatja a mitesszereket a bőrtől a saját, de az otthoni kezelések nem helyettesítik az orvosi kezelést. Az esetleges kockázatok megvitatásához konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával.

Keverjünk 1 tk. A szódabikarbónát 1 pint desztillált vízzel tiszta tartályban. A sütő-szóda keverék segít meglazítani a póruson lévő dugót, amely a blackhead kialakulásához vezet Michelle Occhipinto szerint, a DERMADoctor.com személyzeti írójának.

Nedvesítse meg a mosogatószert melegen vízzel, és helyezze azt a területre, ahol eltávolítani akarja a mitesszeret. Előmeleg melegséget is igénybe vehet, a meleg tömörítés helyett. A mosogatórongyból vagy zuhanyból származó gőz elősegíti a bőrterület előkészítését a pórusok megnyitásával, hogy lazítsa meg a mitesszeret.

Döfjük le a gyapotrácsokat a szódabikarbónában és a vizes oldatot, hogy telítettessük. Távolítsa el a felesleget, mielőtt a bőrre alkalmazza a mitesszerrel. Vigye fel a bőrfelületet és hagyja kb. 10 percig.

Válasszon egy fel nem használt gyapotrácsot rétegekké, és telítődjön az abszorbenssel. A négyszöget az index ujjaival kösse be és fedje be a köröm területét. Helyezze a pamut négyzeteket a mitesszer ellenkező oldalára, és nyomja egyenesen lefelé a bőrre, miközben enyhe nyomást gyakorol a mitesszer kiürítésére, Ha megpróbál eltávolítani egy mitesszeret az orrterületről, ahelyett, hogy lefelé nyomja a bőrre, Tegye az ujjait függőlegesen nyomás alatt, és ezen kívül egy fémes páraelszívót is használhat ahelyett, hogy ujjaival összenyomná. Az elszívó használatához helyezze a lyukat a tüszőn át és gyakoroljon nyomást a szerszámra.

Naponta mosson bőrt egy benzoil-peroxidot tartalmazó hámlasztó tisztítószerrel. Az arc tisztítása segít tisztítani a faggyút és a piszkot, ami csökkenti a pórusokat.