Dnp és fogyás

Bár az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerbiztonsági Hivatala tiltotta a 2,4-dinitrofenolt vagy a DNP-t 1938-ban, súlyos káros egészségügyi hatások miatt, a kiegészítés továbbra is megtalálható az online kereskedelemben, különféle neveken értékesített fogyókúrás segédeszközként. Kerülje el ezt a veszélyes kiegészítést.

A DNP-ről

A DNP egy olyan anyag, amelyet egyes olyan kiegészítőkben találnak, amelyek a testépítők felé irányulnak, akik az izom megőrzésére törekednek. Az eladó elsősorban az interneten található, és általában biztonságos súlycsökkentő támogatásként hirdetik. A hirdetési igények ellenére a DNP bármi más, mint a New York-i State Department of Health szerint.

Az egerek metabolizmusának változása

A DNP súlycsökkenést okoz az anyagcsere növelésével vagy a test energiaszintjének növelésével. A magas zsírtartalmú étrendet tápláló állatokban a DNP 17 százalékkal növelte az anyagcserét anélkül, hogy megváltozna az étkezés, a “The Journal of Biological Chemistry” júliusban kiadott állatkísérlet szerint. Két hónap múlva a DNP-t tápláló egerek 26% -kal kevesebbet érnek, mint az egerek, amelyeket nem DNP-vel kezeltek. A kutatók úgy találták, hogy a DNP zsírégetést eredményezett az izomtömeg csökkenése nélkül.

Veszélyes mellékhatások

A DNP veszélyes mellékhatások, mint például a túlmelegedés, a gyors szívverés, az izzadás és a szokásos légzés gyorsabb gyorsulásához vezethet, ami végül halálhoz vezethet. “A Journal of Analytical Toxicology” 2006-ban jelentett be két halálesetet – egyet a washingtoni Tacomában és a másik San Diegóban – a DNP okozta. A DNP-t mindkét esetben súlyvesztésként alkalmazták, és ez okozta a mellékhatások veszélyes kombinációját.

A súlycsökkentő pótlék biztonsága

“Fogyasztói jelentések” sürgeti Önt, hogy elkerülje a DNP-t tartalmazó kiegészítőket és elkerülje az olyan étrend-készítmények reklámozását, amelyek garantálják a testsúlycsökkenést táplálkozás és testmozgás nélkül. A hosszú távú fogyás attól függ, hogy az életmód megváltozik-e, mint például az egészségesebb étrend elfogadása és rendszeres testmozgás. Még a vényköteles vényköteles szerek is hordozzák a mellékhatások kockázatát.