Egészséges hajnövekedés a nőknél a menopauza után

A nők életkorában a petefészkek leállítják a tojásokat és a menstruációs ciklus megszűnik. A menopauza kellemetlen tüneteket okozhat, például forró villanások, ingerlékenység, csonttömeg csökkenése, csökkent ösztrogénszint, depresszió, törékeny körmök és hajhullás. A jobb táplálkozás biztosítja a nőnek a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok szükséges egészséges haj növekedését.

Az oxigén szállítása a fejbőrbe

A folsav a B-vitamin komplex tagja. A vitamin segít a szervezetnek vörösvérsejteket termelni. A vörösvérsejtek elengedhetetlenek az egészséges hajnövekedéshez, mivel a szükséges oxigént szállítják a fejbőrbe és a szőrtüszőkbe. A folsavhiány szintén vérszegénységet, fáradtságot, ingerlékenységet, étvágycsökkenést és hangulati ingadozást okozhat. A természetes folsavforrások közé tartoznak a spenót, a káposzta, a cseresznye, a brokkoli, a pintobab, a lencse és a táplálkozási élesztő.

Fehérje előállítása

A magnézium ásványi menopauzális nőknek be kell vonni étrendjükbe a haj növekedését. A magnézium a sejtjein belül energiát termel és fehérjét termel. Ez fontos a haj számára, mert fehérje sejtekből, keratin néven készül. A magnéziumhiány tünetei közé tartozik a magas vérnyomás, szabálytalan szívverés, álmatlanság és szorongás. A magnézium természetes táplálékai sötétzöld zöldségek, diófélék és magvak, teljes gabona és bab.

A szőrtüszők stimulálása

A vas hiányosságok gyakoriak a posztmenopauzás nőknél, és a tünetek közé tartozik a fáradtság, a mentális zavartság, az anaemia, a rossz állóképesség, a mentális zavartság, a sérült körmök és a hajhullás. A vas elengedhetetlen a haj növekedéséhez, mert hemoglobint termel. Ez a kémiai vegyület oxigént hordoz a szervezetben, beleértve a fejbőrt, hogy stimulálja a hajhagymákat. Vörös húsok, spenót, kelkáposzta, kékes zöldek, búzacsíra és szárított sárgabarackok bevitele az étrendbe.

Piros vértestek termelése

A B-12 vitamin fontos tápanyag, mert elengedhetetlen a normális étvágy fenntartásában, vörösvérsejtek és haj növekedésének. A hiány lehetséges okai közé tartozik a vérszegénység, fáradtság, csökkent étvágy, idegrendszeri rendellenességek és hajhullás. Ha vegetáriánus, különös figyelmet fordíts a táplálék megszerzésére. A B-12 vitamin forrásai vörös húsok és egyéb állati eredetű élelmiszerek, például csirke, pulyka, máj és sertéshús. Ezt a vitamint a tápláló élesztőből és a tempehből, egy erjesztett szójababból is kaphatjuk.

Az aminosavak elsősorban neurotranszmitterek építőkövei, amelyek segítik az idegrendszer működését. A szervezet esszenciális aminosavakat használ energiaforrásként, és a vitaminok és az ásványi funkciók optimális módon segíti a haj növekedését. Az esszenciális aminosavak szintén fehérjét termelnek, amely az egészséges hajhoz szükséges. Az aminosavak megtalálhatók a babban, a tofuban, a szója termékekben, a spirulina, a diófélék, a látomás, a hal, a pulyka, a csirke és más húsok.

Építőelemek a haj növekedéséhez