Élelmiszerek elkerülése érdekében aranyér

Az amerikaiak majdnem háromnegyedének élete során valamilyen aranyérrel foglalkoznak. Szerencsére az állapot könnyen kezelhető néhány étrendi módosítással, és a legtöbb aranyérmet csak néhány napon belül tisztázzák. Mivel egyes ételek súlyosbítják az aranyér tüneteit, fontos, hogy elkerüljék őket a betegség kezelése során.

Erős fűszerek

A Columbia Egyetem szerint a fűszeres ételek, mint a forró paprika és a curry, irritálhatják a gyomrotokat és rontják a meglévő emésztési problémákat. Nem minden szakértő egyetért abban, hogy el kell távolítani a fűszeres ételeket, ha aranyér is van. Egy 2006-os tanulmány szerint 50 aranyér beteg, egy csapat kutatói az olasz University of Bari tesztelték a hipotézist, hogy a fűszeres ételek okoznak vagy súlyosbodnak aranyér, etetés egyes betegek piros forró chili paprika és mások placebo. Eredményeik, melyeket 2006-ban tettek közzé a “Colon és Rectum betegségek” című folyóiratban, az volt, hogy a fűszeres ételek nem rontják az aranyér tüneteit.

Folyadékkúpok

Ha szereted a reggeli csésze joe-t, cserélje ki a teát, ha aranyérmes. A koffeinmentes italok, mint a kávé, száraz székletet okozhatnak, ami súlyosbítja az aranyérmet, és így alkoholtartalmú italokat is. A hidratált tartózkodás azonban az egyik módja annak, hogy megkönnyítsék az aranyér tüneteit. Ha nem szereted a teát, próbáld meg a forró kakaót vagy a forralt vizet egy őrlő citrommal és friss menta levelekkel.

Zsíros ételek

A zsírok általában hosszabb ideig emészthetők, mint más tápanyag-típusok, így sok zsíros vagy zsíros étel fogyasztása növeli az emésztőrendszer működését, növelheti a gyomorfájdalom és gyomorégés kockázatát, valamint az aranyérmet. Kerülje el a mélyen sült ételeket, mint a kukorica-kutyák, a fritters, a sült krumpli és a tölcséres sütemények, amíg aranyér miatt szenved. A táplálék teljes zsírtartalmát, különösen a telített zsírt is csökkentheti, kevesebb vaj használatával és alacsony zsírtartalmú vagy nem zsíros tejtermékekre váltva.

Alacsony szálú szénhidrátok

Fokozatosan növeli a rostanyag mennyiségét az Ön étrendjében, az aranyér kezelésének gyakori kezelése, és az alacsony rosttartalmú ételek elkerülése segít elérni ezt a célt. A Columbia Egyetem különösen a magasan feldolgozott szénhidrátok, mint például a búzakrém, a sütőipari termékek, a fehér rizs, a fehér tészta és a fehér kenyér kivonását javasolja. Ehelyett menjen a teljes kiőrlésű gabonákhoz, mint a barna rizs, a teljes kiőrlésű kenyér, a magas rosttartalmú gabona és a zabpehely.