Élelmiszerek enni alacsony vérszám

Az alacsony vérszám, más néven vérszegénység, a szokásosnál alacsonyabb vörösvérsejtszám a szervezetben. Az anémia különösen gyakori az idősebb egyének körében. A National Anemia Action Council megállapítja, hogy a 65 évnél idősebb felnőttek 10 százaléka rendelkezik ezzel a feltétellel, és az ápolási otthonokban élők több mint 50 százaléka alacsony a vérkép. Kérdezze meg kezelőorvosát az étrend és a táplálkozás érdemeitől és hátrányairól az egészségügyi probléma kezelésében.

Anaemia Információ

A globális populáció több mint 30 százaléka vérszegény, beszámol az Egészségügyi Világszervezetnek. A legtöbb esetben a vashiány felelős a csökkent vörösvérsejtszámokért. Az alacsony vörösvérsejtszám egyéb lehetséges okai közé tartoznak a genetika, egyes gyógyszerek alkalmazása, terhesek és bizonyos krónikus egészségi állapotok, beleértve a veseelégtelenséget, a rákot és a fekélyes vastagbélgyulladást. Ha vérszegénységben szenved, fáradtságot és légszomjat tapasztalhat. Fejfájást, szédülést, mellkasi fájdalmat és koncentrálási nehézséget okozhat.

Hasznos ételek

Számos esetben, Alan R. Gaby orvos, a “The Natural Pharmacy” szerzője szerint a súlyos fehérjehiány a vérszegénység egyik vezető oka, különösen a fejlődő országokban élők körében. Hasznos lehet a magas fehérjetartalmú ételek, mint például a hering, a lazac és a szardínia. A vérszegénység kezelésében egyéb előnyös élelmiszerek közé tartozik az okra, a petrezselyem, a spárga, a brokkoli, a tojássárgája, a banán, az almák, a sárgabarack, a dúsított gabonafélék és a sötét leveles zöldségek. A C-vitaminban gazdag ételek – narancs, eper, paprika – szintén hasznos lehet.

Kiemelt élelmiszerek

A narancs az egyik leghasznosabb élelmiszer a vérszegénység kezelésében. A táplálkozási és biológus, George Mateljan, a “The World’s Healthiest Foods” szerzője szerint a narancs jelentős mennyiségű C vitamint, étkezési rostot, folsavat, A és B1 vitaminokat, káliumot és kalciumot tartalmaz. A C-vitamin – jegyzi meg a Nemzeti Szívsebészeti és Vérintézet – segíti a szervezetet a vas felszívásában, ami különösen hasznos lehet a vashiányos vérszegénység kezelésében. A narancsokat történelmileg használják anémia kezelésére, a szív egészségének elősegítésére és a gyulladás csökkentésére a szervezetben.

szempontok

Mivel az alacsony vörösvérsejtszám számos lehetséges oka van, fontos, hogy alapos vizsgálat céljából látogasson el az elsődleges ellátó szolgáltatóhoz, ha ennek a betegségnek a jellegzetes jeleit és tüneteit kifejti. A szakképzett egészségügyi szakember tanácsot adhat Önnek a természetes kezelési módszerek kockázatairól, előnyeiről és korlátairól, és tájékoztathatja Önt más, hagyományosabb kezelési módszerekről, amelyek segítenek az Ön vérszegénységének megoldásában. Néhány étel, amelyet hagyományosan az állapot kezelésére használtak, nagyobb tudományos kutatási bizonyítékot igényelhet annak igaz egészségügyi hatásainak vizsgálatához.