Élelmiszerek, hogy elkerüljék a reflux és torok rekedtség

A savas reflux akkor fordul elő, amikor a gyomorsav a nyelőcsőbe áramlik, miután megette. Ez égő érzést okoz a mellkasában. A gyakori savas reflux, más néven gastrooesophagealis reflux betegség, száraz köhögést, rekedtséget, émelygést és nyelési nehézséget okozhat. A GERD-ben szenvedő gyermekek gyakran tapasztalnak rekedtséget és más torokproblémákat gyomorégés ellen, a National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint. A gyakori reflux triggerekkel korlátozott egészséges táplálkozás segíthet a tünetek kezelésében.

Savas gyümölcsök és zöldségek

Ellentétben azzal, amit sokan hisznek, a savas ételek – azok, amelyeknek 6,9 vagy ennél kevesebb – nem okoznak savas refluxot. A gyomornedvnek pH-értéke 2,0, ami jóval alacsonyabb, mint a legtöbb savas étel, amelyet meg lehet enni. Ha GERD-t szed, az orvosa javasolhatja Önt, hogy elkerülje a savas ételeket, mert a nyelőcsőnek nincs a védőbélése a gyomrot illetően, a Columbia Egyetem Egészségügyi Szolgáltatások szerint. Az alacsony pH-értékű ételekben lévő savak égési érzést kelthetnek a nyelőcsőben.

Zsíros ételek

A zsíros ételek lassú emésztést okoznak, és késleltetik az ételt a gyomrotól a Tammy J. Zimmerman “Doctor Talk – Made Easy” szerint. Ez fokozza a gyomor és a nyelőcső alsó részén jelentkező nyomást, növelve a savas reflux valószínűségét. Különösen zsíros ételeket tartalmaznak piros, sült és feldolgozott húsok, magas zsírtartalmú tejet, sajtot és fagylaltot, valamint sült ételeket, például fánkot, burgonyapürét és sült krumplit. A zsíros húsok és tejtermékek szintén telített zsírral rendelkeznek, amely magas koleszterinszint, megnövekedett gyulladás és szívbetegségek következménye.

Fűszeres ételek

Fűszeres ételek okoznak vagy súlyosbítják a savas refluxot és a rekedtséget néhány embernél. Ha úgy tűnik, hogy súlyosbítja az állapotát, válasszon enyhe ételeket és ízesítőket. Különösen fűszeres ételek közé tartozik a salsa, a miso paszta, a chili, a paprika, az ázsiai sült krumpli és a curry, a mexikói ételek és édes fűszerek, például a fűhagyma és a borsmenta.

Kávé, koffein és alkohol

Az alkohol és a koffein, beleértve a koffeint és a koffeinmentes kávét, hozzájárulhatnak a GERD tüneteihez, a University of Maryland Medical Center szerint. A koffein gyakori forrása nem csak kávé, hanem energiaitalok, üdítőitalok, fekete tea, csokoládé és kávéízű fagylalt is.