Élelmiszerek, hogy távol tartsanak tonsillectomia után

A tonsillectomia egy sebészi eljárás, amely magában foglalja a nyirokszövet elvágását a torok hátulján. Bár egy közös eljárás, és általában járóbeteg-páciensen történik, a tonsillectomia valószínűleg jelentős fájdalmat eredményez. Közvetlenül a műtét után az orvosok általában hideg, tiszta folyadékokat javasolnak. Túlóra, puha ételeket, például pudingot és rántottababokat vezet be, ahogy készen állsz. Bizonyos ételeket el kell kerülni egy-két hétig, mert kényelmetlenül enni vagy komplikációkat okozni.

A tonsillectomia nagy műtét és anesztézia szükséges. Az első néhány órában, amikor a szedációból kilép, csak folyadékok megengedettek. A szilárd étel kényelmetlen enni, hányást és hányingert okozhat. A műtét után napokig az orvosok ajánlanak egy puha étrendet, mert a ropogós, kemény ételek megkarcolhatják a hegszövetet és vérzést okozhatnak. Más ételek nem okozhatnak ártalmat, de kényelmetlenül enni. Ne lepődj meg, ha nem érzel szilárd ételt egy-két hétig.

Legalább egy hétig el kell kerülni az olyan snackeket, mint a pattogatott kukorica, a perecek és az éles, éles széleket tartalmazó kekszek. A kukoricacsirkék, a diófélék és a granola szintén ebbe a kategóriába tartoznak. Talán azt tapasztalja, hogy természetesen félelmetes a ropogós ételektől a gyógyítás idején.

A sok fűszeres étel, például a salsa vagy a curry puha lehet, de a fűszerek irritálhatják a nyers torkot. Az egyszerű, puha, lágy ételek, mint a borsólevél, a húsleves és a burgonyapüré lágy és finom lenyelés.

A narancslé vagy a paradicsomlé fogyasztása nem okozhat fizikai károsodást Önnek, ha csak tonsillectomia van, de a sav nagyon fájdalmas lehet lenyelni. Az alma juice vagy a tej jobb választás, mivel nem fognak bántani annyira lefelé. A folyadékfogyasztást növelje, hogy megkönnyítse a gyógyulást és megakadályozza a kiszáradást.

Jelentőség

Crunchy Foods

Fűszeres ételek

Savas élelmiszerek