Ételallergia és az arc bal oldalának duzzanata

Az allergiás reakció számos tüneteket okozhat, beleértve az arcdaganatokat, amelyek jobbra vagy balra lokalizálódhatnak, vagy mindkét oldalon fordulhatnak elő. Ha bizonyos élelmiszerekre ismert allergia, akkor óvintézkedéseket tehet az ilyen tételek elkerülésére és a szövődmények megelőzésére. Ha azonban nem biztos benne, de gyanítja, hogy allergia van, az arcdaganat, az általános ételallergiák ismerete, valamint a tünetek más lehetséges okai segítenek Önnek az orvosával kapcsolatos tájékozott megbeszélésről.

Élelmiszerindítók

Valamennyi ételre allergiás reakciót válthat ki, de bizonyos ételek nagyobb valószínűséggel reagálnak. Ezek az allergének közé tartoznak az olyan diófélék, mint a földimogyoró és a dió, a kagyló és a tojás. Egyéb olyan általános ételek, amelyek reakcióba léphetnek, magukban foglalják a búza termékeket, a tejterméket és a szóját. Súlyos reakció esetén, ha nem ismeri a tüneteit kiváltó ételt, orvosa javasolhatja, És vegye figyelembe, hogy mit eszel naponta, hogy meghatározza az ételt, amely a reakciót okozta. Tehát, ha további tünetei vannak, akkor ezt is meg kell jegyezned. Ezek az adatok orvosának értékes információt adnak az allergénforrás szűkítésére. Előfordulhat, hogy vérkészítményt vagy bőrpróbát kell végrehajtani az éppen sértő élelmiszerek meghatározásához.

Kezelés

Ha az arc bal vagy jobb oldali enyhe arcduzzadása nem jár más tünetekkel, az orvos javasolhat egy orális antihisztamint, hogy segítsen a gyulladás csökkentésében. Próbáljon hideg, nedves ruhát viselni a bőrödön, hogy segítse a duzzanatot. A tünetek, amelyek magukban foglalják a torkolati szövetek duzzadását, megakadályozhatják a légutakat és légzési nehézséget okozhatnak. Ehhez azonnali orvosi ellátás szükséges. Az orvos az epinefrin injekciót kap, hogy ellensúlyozza az immunrendszer reakcióját, és ez gyorsan nyitja meg a légutakat. Ha olyan élelmiszerekre, méhcsípésre vagy más allergénre vonatkozó ismert, súlyos allergia lép fel, orvosa felírhatja Amely epinefrin injekciót tartalmaz. Ezt mindig magával kell vinnie, így ha van reakciója, beadhatja a gyógyszert.

Egyéb okok

Ne feledje, hogy az arcon fellépő duzzanat más okok miatt is előfordulhat, mint az élelmiszerre adott allergiás reakció. Ha tályog vagy más probléma van a fog bal oldalán, ez bal oldali arcduzzanatot eredményezhet. Ugyanakkor az arc bal oldalán fellépő sérülések duzzanatot okozhatnak, a gyulladás más lehetséges okai az arcszövetekben a fertőzés a szövetekben, más néven cellulitis, vagy reakció a gyógyszeres kezelésre.

szempontok

Ha ételallergia van, óvatosan olvassa el a címkéket, hogy elkerülje az olyan termékek fogyasztását, amelyek tartalmazhatnak kiváltókat. Orvosa segíthet abban, hogy meghatározza az étrendet, amely biztosítja a szükséges tápanyagokat, miközben megakadályozza a további reakciókat.