Ételeket, hogy elkerüljék a szédülést

2001 és 2004 között 69 millió 40 év feletti amerikaiak tapasztalták a vestibularis diszfunkciót, a Vestibularis Disorder Association szerint. Az agyának a vestibularis rendszere lehetővé teszi, hogy egyenesen álljon, szabadon mozogjon és fenntartsa egyensúlyát. A Vertigo megzavarja ezeket a funkciókat, és ez az érzést okozza, hogy Ön vagy a környezete körül forog. Lehetséges okok közé tartozik a migrén, a sérülések, a belső fül-állapot és a görcsrohamok. Az orvosi kezelés mellett, ha szükséges, az egészséges táplálkozás – bizonyos élelmiszerekben korlátozva – javíthatja a tüneteit.

A magas nátriumot tartalmazó táplálék ellensúlyozza a folyadék egyensúlyát és szabályozását a szervezetben, növelve a szédülés felborulását. Egy negyed ts. A só 600 mg nátriumot tartalmaz – a felnőtt napi ajánlott bevitelének egyharmada. Mivel a természetes ételek általában elegendő nátriumot tartalmaznak napi szükségleteinek kielégítésére, vágják vissza az asztali sót és a sós ételeket, például konzerv zöldségeket és levest, fagyasztott ételeket és feldolgozott ételeket, például burgonyaprítékot, kekszet és perecet. A tápláló alternatívák közé tartoznak a friss zöldségek, házi készítésű leves és pattogatott friss pattogatott kukorica, amely természetes fűszernövényekből készül.

A cukorbevitel szintén ellensúlyozza a folyadék egyensúlyát. Az olyan hozzáadott cukrok, mint a nádcukor és a fruktóz-kukorica szirup különösen magas ételek és italok, például cukorka, lekvár, zselé, palacsinta szirup, cukorka, cukorka, cukorka, sütemények és sütemények , Torta és sütemény. Tápláló alternatívák közé tartoznak a friss és fagyasztott gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonafélék és a sült termékek, valamint a cukrozatlan növényi tea.

Az idős húsok és sajtok az aminosav-tiramin gazdag mennyiségét tartalmazzák, ami a migrén-indukálta gyakori, az Országos Fejfájás Alapítvány szerint. Ha hajlamos a migrénhez tartozó vertigóra, kerülje a pepperoni, szalámi, májszérum, füstölt kolbászt és idősebb sajtokat, például svájci, provolone, mozzarella, brie, cheddar, kék és roquefort sajtot. A migrén-barát alternatívák közé tartozik a friss hal és hús, a ház, a ricotta és az amerikai sajt. Ha a tejtermékek migrénes fájdalmat vagy emésztési tüneteket váltanak ki, válasszon nondairy ekvivalenseket, mint a tofu, a rizstej és a szójatej.

Diófélék és magvak, beleértve a földimogyoró, mogyoróvaj, pekándió, dió, tökmag és szezámmag, szintén magasak a tyraminban. Mivel a diófélék és a magok egészséges zsírokat szolgáltatnak, helyettesítse az alacsony tyramin egészséges zsírforrásait, például a canolaolajat, az olívaolajat, a friss lazacot és az avokádót. Ha nem hajlamos a migrénre, kerülje a sózott dióféléket, a magokat és a dióhéjakat a jobb folyadékmérleghez.

Sósételek

Sugar Foods

Idősebb húsok és sajtok

Diófélék és magvak