Eukaliptusz olaj és akne

Az akne, a fehér bőrű fejfájás, a mitesszerek, a pattanások, a pattanások és a forralások által kínált kellemetlen bőrprobléma az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint 40 millió és 50 millió amerikai között hat. Míg a pattanások rendkívül kezelhető rendellenességek, az Acne Resource Center jelentése szerint a betegek mindössze 11 százaléka keres kezelést. Habár további klinikai vizsgálatokra van szükség a hatásosságának megerősítésére, az eukaliptuszolaj előnyös lehet a foltok elhárítására irányuló harcban.

Eukaliptusz származás

A Tasmania, Új-Dél-Wales és Victoria ausztrál államaitól kezdve az eukaliptusz fák, amelyeket általánosan neveznek gumifáknak, 300 láb fölé emelkednek. Az örökzöld terjedése krémes fehér kéreget, nagy krémszínű virágokat, zöld leveleket és fás gyümölcsöket eredményez. Az illóolajokban gazdag, gyógynövényekkel gazdag, az eukaliptuszfa a hegyvidéki területek nedves völgyeiben virágzik.

Generációs megoldás

Az ausztrál bennszülöttek terápiás szempontból generációkat használtak eukaliptuszolajjal. Valójában a Steven Foster “Nature’s Medicine” című könyve szerint valószínűleg az első emberek ismerik fel a faolaj gyógyító tulajdonságait. Gyógynövényes hagyományaik szerint az Aborigines az olajat sebek és gombás fertőzések gyógyítására használták fel. Az eukaliptuszolaj terápiás értéke Kínában, Indiában és a nyugati gyógynövény- és hagyományos gyógyászatban terjedt el a 19. században, ahol ma még használják a fejfájást, a köhögést és a megfázást.

Gyógyító tulajdonságok

Andrew Chevallier, az orvosi gyógynövény-szerelő és a “Herbal Medicine” című könyv szerzője szerint az eukaliptuszolaj kiterjedt klinikai vizsgálata kimutatta, hogy baktériumok, pl. Amikor a bőrön hígított formában helyileg alkalmazzák, az olaj segít felszáradni a foltokat és a gombákkal teli pattanásokat. Az eukaliptuszolaj antibakteriális tulajdonságokat is tartalmaz, amelyek segítenek megakadályozni az akne-kitöréseket. Dr. C. Norman Shealy, a “Gyógyító jogorvoslat” könyv szerzője, amikor kitörések jelentkeznek, az olaj segít enyhíteni a gyulladást, és csökkenti az akne forrásaival járó fájdalmat.

Banish akne foltok

Az aknefoltok kezelésére egy csepp eukaliptuszolajat keverjünk össze három csepp vízzel. Dab egy pamut tampont a megoldás és nagyvonalúan alkalmazza a pattanások, különös figyelmet fordítva a zsíros területeken. Kerülje el a szemet, az orr- és szájterületeket, valamint a megrepedt vagy nyitott bőrt.

Dos és Don’ts

A Maryland Egyetem Orvostudományi Centruma szerint az eukaliptuszolaj lokális használata nem mérgező. Mivel azonban asztmás rohamot okozhat, ne használja az olajat, ha asztmája van. A terhes és szoptató nőknek el kell kerülniük az eukaliptuszolajat. Soha ne alkalmazzon eukaliptusz olajat közvetlenül az orrlyukakra, mert nagyon mérgező. A University of Michigan Egészségügyi Rendszer erősen figyelmeztet arra, hogy az eukaliptuszolaj belső használata bizonyult végzetesnek. Ha véletlenül lenyeli az olajat, azonnal orvoshoz kell fordulni.