Fitness játékok időseknek

Ahogy öregszel, az egészségügy gondozása ugyanolyan fontos, mint valaha. Normális a karcsú izomtömeg elvesztése, a testzsírban szerzett tapasztalatok, és az életkorban lassuló anyagcsere-mutatók figyelhetők meg, amelyek mindegyike növelheti a sérülések és a betegségek kockázatát. A fitnesz-játékokban való részvétel és az aktív tartózkodás segíteni tud majd ezeknek a kihívásoknak a leküzdésében, és a lehető legmagasabb és legerősebb megtartásában.

A léggömbgömb olyan játék, amely jól működik az olyan időseknek, akik kerekes székekkel, mozgáskorlátozottakkal vagy az otthoni ápolási központokban élők körében dolgoznak, és csak az alapvető gyakorlatokon vehetnek részt. A játékhoz szükség van egy légszivattyúra és egy rendkívül nagy léggömbre vagy egy strandlabdára. Töltse ki a ballont, rendezze el mindazokat, akik körbe játszanak, majd engedje el a labdát a körbe. Minden játékos el tudja fogadni a labdát, és továbbadhatja egy másik játékosnak, vagy a játékosok egyszerűen el tudnak érni, és megérinthetik a labdát, hogy megtartsák és mozogjanak. Ez nem erőteljes játék, de ösztönzi a nagyobb rugalmasságot és gyengéd mozgásokat.

A játék dobogása, mint például a patkó, a mini-kosárlabda vagy a babzsák taszítása, a kerekes székeken dolgozó időseknek, valamint a mobilabbaknak is alkalmas. Elősegítik a könnyű cardiovascularis aktivitást és javítják az izommozgást mind az alsó, mind a felső testben. Erősségi szintjétől függően jelölje meg a vonalat bizonyos távolságra a céltól, és dobja őket a vonalak bármelyikébe. Ha képesek felállni és szabadon mozogni, akkor minden egyes dobás előtt feltétlenül lehajoljanak és felálljanak.

A vízilabda, a víz röplabda és egyéb víz aerob tevékenység kiváló választás az összes mobilitási idősebbek számára, mert a víz csökkenti a stresszt és az izületek és izületek törzsét. Az idősek regisztrálhatnak egy úszási osztályra, a barátaikkal együtt a medencébe csapódhatnak, Marco Polo-t játszhatnak vagy vízi sportokat vehetnek igénybe.

Függetlenül attól, hogy milyen életkorban van, fontos, hogy orvosi jóváhagyást kapjon, mielőtt elkezdené a terhelési tervet, vagy részt vehet bármely fitness játékban, különösen ha krónikus egészségi állapota van, elhízott vagy nem használják fel. Orvosa ajánlhat olyan speciális játékokat és tevékenységeket is, amelyek csökkenthetik a fájdalmat, vagy segíthetnek megerősíteni az izomgyengeség bizonyos területeit a szervezetben. Minden tevékenység szintje jobb, mint egyáltalán, ezért akkor is, ha csak hetente többször is részt vesz a játékokban, következetes és elkötelezett.

Balloon Ball

Tossing Játékok

Víz aerobik

szempontok