Friss mozzarella táplálkozási információk

Az amerikaiak sok mozzarellát fogyasztanak – évente több mint 11 kilót személyenként, a Nemzetközi Dairy Foods Association szerint. A mozzarella friss vagy idős, de a szakácskönyvíró és séf Sara Moulton azt mondja, hogy nem használhatók felcserélhetően, mert a tulajdonságok és a textúrák eltérnek egymástól. Táplálkozási szempontból is különböznek egymástól: Az öregedő mozzarella alacsony és nem zsíros fajtákból származik, míg a friss mozzarélt a teljes tejből készítik. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma alacsony zsírtartalmú és nem zsíros tejtermékeket javasol a teljes zsírtartalmú termékek helyett, ezért csak friss és frissen fogyasztott friss mozzarélt fogyaszt.

Nagy a zsír

A friss mozzarella tipikus 1 uncia adagja 4,5 gramm zsírt tartalmaz, körülbelül 3 gramm telített zsírral. Az American Heart Association kijelenti, hogy egy 2000 kalóriás étrendben napi 15 gramm vagy annál kevesebb telített zsírnak kell lennie, és egy adag friss mozzarella adagot adna ezen ajánlás 20 százalékának. A friss mozzarella szintén magas a koleszterinben 15 milligramm unciánként, vagyis az egészséges felnőttnek a napi 5% -ra kell korlátozódnia.

Gazdag fehérje

Míg a friss mozzarella csak nyomnyi mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, és nem a legjobb vitaminforrás, a fehérje gazdag – minden uncia kb. 5 grammot biztosít. Egy férfi számára ez az összeg a napi fehérjefogyasztásának csaknem 9% -át teszi ki, egy nő esetében napi 11% -át teljesíti. Jobb, ha több fehérjét kapsz a tenger gyümölcseiről, baromfiról vagy növényi alapú élelmiszerekről, és kevésbé állati termékekből, mint a teljes tejet tartalmazó tejtermékekről, állítja a Harvard Közegészségügyi Iskola.

Sűrű a kalciummal

Az egészséges felnőtteknek naponta 3 adag kalciummal gazdag élelmiszerekről van szó, az USDA-t ajánlja, és a friss mozzarella az egyik módja ennek a követelménynek. A férfiaknak és a nőknek naponta 1000 milligramm kalciumra van szükségük, és egy adag friss mozzarella 10 százaléka 100 mg / adag. A szervezetnek megfelelő D-vitaminra van szüksége annak érdekében, hogy a kalciumot megfelelően használják. Ellentétben sok más tejtermékkel, például tejjel, a friss mozzarélt nem erősítik meg a D-vitaminnal. Ügyeljen arra, hogy sok diétás D-vitaminban gazdag ételt vegyen be a táplálkozásába: a dúsított ételek és a zsíros halak, mint a lazac vagy a hering jó választás.

Potenciálisan magas a nátriumban

Ha nátrium-korlátozott étrendben vagy, szükség lehet a friss mozzarella felvételének korlátozására. A só az egyik alkotóeleme a mozzarellák elkészítéséhez, és az 1 uncia adag 130 mg nátriumot tartalmazhat. Ha valaki naponta 1500 milligramm nátriumra korlátozza magát, akkor ez közel 9 százalékot jelent. Válasszon kis nátriumot tartalmazó friss mozzarellát, ha csak lehetséges, kb. 50 milligramm nátriumot unciánként.