Giloy előnyök

Habár a giloy, a Tinospora cordifolia közös neve évszázadok óta használatos a hagyományos indiai orvoslásban, viszonylag új a nyugati világban. Az ayurvédikus gyógyászatban a giloy valószínűleg befolyásolja a szervezet reproduktív rendszerét, vérét és zsírtartalmát. Habár különböző állapotok kezelésére alkalmazták, a köszvénytől a sárgaságig a tuberkulózisig, csak néhány ilyen felhasználást jelenleg tudományos bizonyítékok támasztanak alá.

Azonosítás

A giloy növény egy lombhullató hegymászó üzem, amely Délkelet-Ázsiában és Trópusi régióban indiai. A szárakat leggyakrabban gyógyászati ​​célra használják, bár a gyökér és a keményítő kivonat is felhasználható, és por vagy kapszula formájában kapható. A Giloy-t általában gudzsaként, szívbevágott moonseednek, amritnek és ambrosia-nak nevezik. Ayurveda esetén a giloy az akut fertőzések kezelésére és emésztési segédeszközként, afrodiziákum és vizelethajtó kezelésére szolgál.

Sugárkezelés

Egy, a bizonyítékokon alapuló kiegészítő és alternatív gyógyászatban publikált tanulmány kimutatta, hogy a giloy elősegítheti a sugárkezelés negatív mellékhatásainak megelőzését. A felnőtt férfi egereken végzett kísérlet során a sugárterápiás kezelést férfiaknál károsan befolyásolták. A hím egereket, akik giloyt kezeltek és sugárterhelésnek voltak kitéve, kevesebb heréksebességgel és egyéb negatív mellékhatással szembesültek, mint azok, akik nem kezeltek giloyt. Ezek a vizsgálatok azt sugallják, hogy a giloy hatásos lehet a sugárkezelés alatt álló férfiaknál a meddőség és a kapcsolódó problémák megelőzésében.

HIV betegek

A Giloy előnyös lehet a HIV és egyéb autoimmun betegségekben szenvedők számára is. Giloy hagyományos immunszimuláló hatása arra késztette a kutatókat, hogy tanulmányozzák a HIV-betegek hatását. Az “Indian Journal of Pharmacology” című tanulmányában a giloi kezelést kapott HIV-betegek 60 százaléka jelentette a betegséggel kapcsolatos tünetek csökkenését, szemben a placebóval kezelt betegek mindössze 20 százalékával. Ez a tanulmány azt sugallja, hogy a giloy javíthatja a HIV-fertőzöttek és más immunrendellenességek immunrendszereit, miközben enyhíti az ilyen állapotok gyakori mellékhatásait.

szempontok

A Giloy-t a Szövetségi Kábítószer-Hatóság nem hagyja jóvá, és hasonlóan más gyógynövényes kezelésekhez és gyógyszerekhez is, mellékhatásokat, például székrekedést okozhat. Továbbá, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt a giloyt alkalmazná, ha bármilyen egészségügyi állapota vagy ha terhes vagy szoptat. A Chopra Center javasolja egy hétig tartó giloyt, hogy megakadályozzák a hideg vagy influenza fertőzést. Ismételten mindig beszélje meg az adagolást orvosával vagy orvosával, ha bármilyen egészségügyi problémája van.