Gluteus maximus fájdalom a jógában

Bár a jóga sok egyedi diszciplínát magában foglal, mindegyik ösztönzi a rugalmasságot és az egyensúlyt. Az egyensúly egy része a kismedencei övön és az azt támogató izmokon nyugszik, beleértve a szervezet legmesszebb izomzatát, a gluteus maximust. A gluteus maximi a fenék két fő izmai, ha fáj, akkor nem tud ülni, állni vagy sétálni kényelmesen. Ha a jóga gyakorlata gluteális fájdalmat okoz, határozza meg az okot.

Gluteális fájdalom jóga alatt

Mély előretekercsek, lefelé néző kutya póz és a galamb helyet ad a gluteus izmoknak, beleértve a gluteus maximus tömegét is. Ha fájdalmat érezsz a pózban, ne erőltesse a testet a pózba, hanem helyezze vissza, és módosítsa az oktató segítségével, vagy csendben nyugodjon addig, amíg fel nem veszi a vinyasa szálát, vagy Sorozatok. Az izomnövekedés során feszültséget kelthet, de a pózok soha nem okoznak fájdalmat, az akut gluteális fájdalom a póz alatt jelenthet sérülést.

Izomfájdalom közvetlenül a jóga után

Ha a gluteus maximus fájdalmát a jóga gyakorlása után vagy néhány órán belül beállítja, forduljon orvoshoz, ha a fájdalom súlyos vagy korlátozza mozgásképességét. Habár a jóga sérülése viszonylag ritka – a Yoga Journal egy 10 000 jóga gyakorlattal foglalkozó amerikai sport adatbecslést idéz fel két sebzésből – az izmok húzása vagy a feszített szalagok súlyos fájdalmat okozhatnak, különösen akkor, amikor az egyik legnagyobb izomtömegükhöz fordulnak. Enyhe fájdalom esetén hívja kezelőorvosát, és kérjen tanácsot a kezelés folyamán, akkor valószínűleg kap egy ajánlást, hogy pihenjen néhány napon keresztül.

Késleltetett kezdeti izomfájdalom

A késleltetett izomfájdalom, vagy a DOMS, olyan izomfájdalmat érez, amely mélyen az izom közepén helyezkedik el. Két nappal az edzés után ér el csúcspontját. Amikor excentrikus mozdulatokkal mozgatja izmait – az izom feszültségét kifelé állítva – nagyobb valószínűséggel találkozik a DOMS-szal. Míg a DOMS idővel eltűnik az idő múlásával, könnyedén enyhítheti a kényelmetlenséget az over-the-counter fájdalomcsillapító gyógyszerekkel, könnyű masszázzsal és gyengéd nyújtással.

Piriformis szindróma

A piriformis izom, amely a gluteus maximus alsó részét képező háromszög alakú izom, képes összenyomni az alatta és a láb hossza mentén fellépő ülőidegeket. Amikor az ájulatos ideg összenyomódott, a fájdalmat mélységben érezheti az érintett oldalon. Az aszimmetrikus jóga, mint például a galamb póz, a piriformis izomzatát nyújtja, és piriformis szindrómás fájdalmakat kelthet. Orvosa diagnosztizálni tudja a piriformis szindrómát és a isiászot – a kapcsolódó, de sokkal súlyosabb gyulladás az ülőidegben -, de ha úgy gondolja, hogy az ilyen pózok okoznak a mélyen égő vagy bizsergő fájdalmat iszkusz, kerülje őket a jóga gyakorlatban. Kérje kezelőorvosa tanácsát a folyamatos gluteális fájdalomtól, és beszélje meg a jóga gyakorlatát az orvosával; a fájdalom lehetséges okairól szóló teljes tájékoztatás segíthet a megoldás gyors megtalálásában.