Gyakorlása blepharoplasztika után

A blepharoplasztika vagy a szemhéjjavítás sebészeti eljárás, amely során a felesleges bőrt eltávolítják a felső szemhéjon. Az eljárás leggyakrabban kozmetikai problémát jelent, bár egyes súlyos esetekben a felesleges bőr elcsúszása megzavarhatja látását és orvosi okot hoz létre az eltávolításra. A blepharoplasztika után történő gyakorlást fokozatosan, az orvosának engedélyével szakaszolhatja vissza az életébe.

Post operatív elvárások

A szemhéjműtétet követően a szeme nagyon duzzadt és sérült, és fájdalmat és elmosódott látást tapasztal. Ha a fejét függőleges helyzetben tartja, és a jégcsomagokat az arcodra helyezi, akkor a fájdalom megdillantja és szabályozza a gyulladást. A sebészi sebeket össze fogják kötni, és fájdalomcsillapításokat, valamint antibiotikus kenőcsöket kapnak a fertőzés megelőzésére.

Korai helyreállítás

A szemhéjjavítás járóbeteg-szakellátás a legtöbb ember számára, ami azt jelenti, hogy ugyanazon a napon hazamentél, mint a műtéted. A súlyos testmozgás nem ajánlott több héttel az eljárás után, mivel a vérnyomás megemelkedésének veszélye akadályozhatja a gyógyulást. Johns Hopkins Medicine megjegyzi, hogy a gyaloglás a korai helyreállítási szakaszban ajánlott, de könnyű. Ez nem lehet a gyors, edzés típusú gyaloglás, amelyhez hozzá lehet szokva, de könnyű testmozgás a keringés és a gyógyítás érdekében. Kerülje a gyakorlatokat, amelyek megkövetelik, hogy hajlítsa le, emelje meg a súlyos súlyokat, vagy erőteljes érintkezési sportágakat, vagy legfeljebb három hétig futjon.

Visszatérés a gyakorláshoz

A duzzanat, a véraláfutás és a fájdalom jelentősen csökkent a harmadik hetet követő műtét után, a Johns Hopkins Medicine szerint. Ezen a ponton, ha az orvos zöld lámpát ad, visszatérhet a rendszeres edzésprogramjához. Lassan induljon el és hallgassa meg testét, ha a szeme vagy az arca fáj, duzzad vagy vérzik, hagyja abba az edzést, és további útmutatásért forduljon orvosához. A blepharoplasztika gyógyulása sok hónapon át folytatódik az eljárás befejezése után, ezért tartsa ezt szem előtt tartva.

szempontok

Mivel a blepharoplasztika sebészeti beavatkozás a szemhéjára, a szemed körüli bőrre hatással lesz az első napok látási lehetősége. Ne gyakoroljon olyan edzést, amelyhez védőszemüveget, például úszást, síelést vagy más sportágat kell viselnie, amíg orvosa el nem hagyja ezeket a tevékenységeket. A védőszemüveg nem illeszkedik biztonságosan az arcához, amíg a duzzanat le nem áll. Károsodott látása is szerepet játszik a blefaroplasztika után. Az olyan gyakorlatokon való részvétel, amelyek a labdák vagy egyéb tárgyak nyomon követését követelik meg, nem biztos, hogy biztonságban lesz, amíg a látásod vissza nem tér.