Gyógynövények a staphylococcus aureus számára

Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint az antibiotikum-rezisztens Staphylococcus aureus felelős számos kórházi szerzett fertőzésért az USA-ban. Még ha nem is kórházi beteg vagy alacsony immunitású, akkor fennáll annak a veszélye, hogy megszerzi Staphylococcus aureus fertőzést megosztva atlétikai felszereléssel vagy egyéb személyes tárgyakkal vagy tetoválással. A tudományos kutatások különböző módszerekről számoltak be a Staphylococcus aureus fertőzések megelőzésére és ellenőrzésére.

A kókuszdióolaj, az áfonya és a kurkuma által elnyomott Staphylococcus aureus fertőzés kombinációja egy 2009. májusi “African Journal of Microbiology Research” című tanulmányában. A gyógynövényes terápia a baktériumok kötődésének blokkolásával működött, ezáltal megakadályozva a fertőzést és közvetlenül a baktériumok elpusztítását. A megközelítés az indiai és az iráni gyógynövény-hagyományokon alapul. A kutatók szerint a fenti gyógynövényekre alapozott formula lehetővé teszi a Staphylococcus aureus gyógyszerrezisztens törzseinek kezelését és a fertőzés terjedését a kórházi környezetben.

Drágám, amely régóta gyógyítja a sebeket, a 2010. szeptemberi “BMC Complementary and Alternative Medicine” című tanulmány szerint a hatóanyagok ellenálló Staphylococcus aureus, Escherichia coli és Pseudomonas aeruginosa fertőzések ellen hatékony hatóanyag. A tanulmány háromféle méz hatékonyságát hasonlította össze: az Ulmo 90, a chilei Ulmo-fából készült méz, a manuka méz, és egy mesterséges, mesterséges méz. Az Ulmo-méz nagyobb antibakteriális aktivitást mutatott, mint a Manuka és a mesterséges méz a Staphylococcus aureus ellen. A kutatók további vizsgálatot folytatnak a Ulmo-méz hasznosságáról a Staphylococcus aureus fertőzés kezelésére.

A teafaolaj segítette a Staphylococcus aureus fertőzöttségének csökkentését egy vidéki ápolási otthonban, a 2010. márciusi “fertőzés-ellenőrzési és kórházi epidemiológia” folyóiratban megjelent tanulmány szerint. A résztvevők egy 5 százalékos teafa olajos testmosással, valamint orális antibiotikumokkal, minociklinnel és rifampinnal és egy orális antibiotikus kenőccsel egy éven át az antibiotikummal együtt mupiricint használtak. A kábítószer-rezisztens Staphylococcus aureus fertőzés gyakorisága a vizsgálati időszak végén 67 százalékkal csökkent. A kutatók azt is megjegyezték, hogy a mupiricin ellenálló gyógyszer nem fejlődött ki.

A geránium és a citromfű illóolajok számos antibiotikum-érzékeny és antibiotikum-rezisztens baktériumot gátoltak, köztük a methicillinrezisztens Staphylococcus aureus, a 2009. áprilisi “Letters in Applied Microbiology” folyóiratban megjelent tanulmányban. A laboratóriumi kultúra vizsgálata számos módszert alkalmaz, 38% -os csökkenést jelent 20 órán belül zárt dobozban és 89% -os csökkentést 15 órán belül egy szimulált irodai környezetben, az illóolajok állandó kibocsátása mellett. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a geránium és a citromfű olajok hatékonyan csökkentik a Staphylococcus aureus levegő- és felületi szennyeződését.

Kókusz, barbár és kurkuma

édesem

Teafa olaj

Geranium és Lemongrass