Gyógynövények gyógyítani peyronie betegség

A pajzs görbületének is nevezik, a Peyronie-betegség a pénisz rendellenes hajlítása az erekció során, a bőr alatti szálas szövet kialakulása miatt. Ez egy gyakori rendellenesség, amely általában a 40 évnél idősebb férfiakban fordul elő, és fájdalmat és a pénisz megrövidülését okozza az együttérzés során. A kezelés magában foglalhatja a gyógyszereket, a sugárkezelést és a műtétet, bár a műtét impotenciát okozhat, és csak extrém esetekben szabad elvégezni. Bizonyos gyógynövények és kiegészítők szintén segíthetnek a betegség kezelésében és kezelésében. Mindazonáltal beszélnie kell orvosával, mielőtt bármilyen gyógynövény-gyógyszert alkalmazna.

A Gotu kola segít csökkenteni a bőr alatti szálas szövetek kialakulásával kapcsolatos problémákat, és ezáltal hozzájárulhat a Peyronie-betegség kezeléséhez, állítja a Tufts Medical Center. A Gotu kola kapszula, tabletta, tinktúra és kenőcs formában kapható, és a dózis a beteg korától és állapotától függ. A fejfájás, a gyomorpanaszok, a szédülés és az émelygés gyakori mellékhatások. Ezenkívül kölcsönhatásba léphet bizonyos koleszterincsökkentő és cukorbetegség elleni gyógyszerekkel. Mindig beszéljen orvosával, mielőtt a gotu kolát használná a pénisz görbületének kezelésére.

A bromelain egy enzim, amelyet ananászlé és ananász szár található. Ez úgy működik, hogy megakadályozza a fibrin lerakódását, ami a rostos kötőszövet vastagodását okozza a péniszben. Az Austin Diagnostic Clinic 750 mg Bromelain adagot ajánl naponta háromszor egy üres gyomorra, hogy megakadályozza a Peyronie-betegséget. A bromelain biztonságosan használható, bár mellékhatások, mint például hasmenés és gyomorpanaszok jelentkezhetnek. Bizonyos antibiotikumokat és véralvadási gyógyszereket is zavarhat. Ezért fontos, hogy beszéljen egy orvossal, mielőtt a bromelainet alkalmazza a Peyronie-betegség kezelésére.

A ricinusolaj a ricinus vetőmagjából, vagy a Ricinus communis növényből nyert olaj. Közvetlenül alkalmazható a péniszben lévő kemény szövetek lágyítására, viszont a Peyronie-betegség megkönnyebbüléséhez, mondja a Home Home Remedies honlap. A ricinusolaj általában biztonságos. Ritkán azonban allergiás reakciókat válthat ki. A ricinusolaj egyéb mellékhatásait és gyógyszerkölcsönhatásait nem vizsgálták tudományosan, és csak orvos felügyelete mellett szabad alkalmazni.

Az acetil-L-karnitin táplálékot tartalmaz olyan élelmiszerekben, mint a vörös hús, tejtermékek, búza, avokádó és mogyoróvaj. Segít a testzsír energiává alakításában. Az acetil-L-karnitin-kiegészítők a legtöbb vény nélkül kapható gyógyszertárban is kaphatók. Egyes tanulmányok, például a BJU International folyóirat 2001. júliusi kiadásában megjelent tanulmányok kimutatták, hogy a karnitin-kiegészítők biztonságosabbak és hatékonyabbak a pénisz görbületének kezelésére, mint a tamoxifen, amely a betegség leggyakoribb gyógyszere. A leggyakoribb mellékhatások a hasmenés és a megnövekedett étvágy. A többi kiegészítéshez hasonlóan a legjobb, ha a karnitin-kiegészítők használata előtt beszélgethet orvosával.

Gotu Kola

bromelain

Ricinusolaj

Acetil-L karnitin