Gyógytea az arthritis fájdalmára

Az Egyesült Államokban körülbelül 50 millió embert diagnosztizáltak az ízületi gyulladás valamilyen formájával, a Centers for Disease Control és Prevention szerint. Az ízületi gyulladás akkor fordul elő, amikor egy vagy több ízületed, például térdeid, csuklóid vagy a gerincoszlopod része meggyullad. Az ízületi gyulladásos fájdalmat általában nem szteroid gyulladáscsökkentő szerekkel vagy nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel kezelik, de a gyulladáscsökkentő hatású gyógynövényekkel készített gyógyteák segíthetnek csökkenteni a gyulladás miatti fájdalmat. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt gyógynövényeket alkalmazna, hogy ezt vagy bármely egészségi állapotot kezelje.

Okoz

Az ízületi fájdalom az ízületek károsodásának eredménye. Az osteoarthritis az ízületi gyulladás típusa, amely akkor következik be, amikor az ízületek sérülést okoznak a kopásnak köszönhetően, ami csontjait csiszolja és fájdalmat okoz. A reumás ízületi gyulladás akkor fordul elő, amikor az immunrendszer megtámadja az ízületeket, és ezáltal a szinovium gyulladt, duzzadt és fájdalmas lesz.

Gyömbér

A gyömbért már ősidők óta gyógynövényként alkalmazzák olyan betegségek kezelésére, mint például hányinger, hasmenés és ideges gyomor. A gyömbérben található gyulladáscsökkentő tulajdonságok előnyösek az arthritis fájdalom és gyulladás kezelésében, a University of Maryland Medical Center szerint. A gyömbér hatása az ízületi gyulladás fájdalmára gyakorolt ​​hatásáról vegyes, azonban a tanulmányban részt vevő osteoarthritisben szenvedő betegek kevesebb fájdalmat tapasztaltak, miután a gyömbér kivonatát kétszer vették naponta, mint az egyetem szerint.

felhasználások

Gyömbér áll rendelkezésre szárított gyömbér gyökér, kapszula, kivonatok és tinktúrák formájában. A napi gyömbér használata nem haladhatja meg a 4 g-ot, és ez magában foglalja a gyömbéres és gyömbéres ételeket. Az ízületi fájdalom javítása érdekében a Maryland Egyetemi Orvostudományi Egyetem napi 2 és 4 g gyömbért használ fel gyógynövényes teát.

Lehetséges kölcsönhatások

A gyömbér káros hatással lehet egyes gyógyszerekkel vagy egyéb gyógynövényekkel együtt. Ha vérhígító gyógyszereket szed, javasoljuk, hogy gyomorként csak orvosi felügyelet mellett használja. A gyömbér enyhe mellékhatásokhoz vezethet, mint például emésztési zavar, gyomorégés és ideges gyomor. Ha ilyen tüneteket tapasztal, hagyja abba a gyógynövény használatát, és forduljon orvosához.