Gyógytea teák fogyáshoz

Mivel a gyógynövény tea nagyon alacsony kalóriatartalmú ital, segít csökkenteni a teljes kalóriabevitelt, ha a magasabb kalóriatartalmú italok helyett használják – ami akkor előnyös, ha megpróbálunk költeni. A gyógyteák fogyasztása nem garantálja, hogy fogyni fog. A teljes kalóriabevitel és az energiaköltségek határozzák meg, hogy vajon fogyni fog-e a gyógytea.

A gyógynövényes teák, melyeket különböző fűszernövények, például fahéj, gyömbér, kamilla és vörös málna levél felhasználásával készítenek, mindössze 2 kalóriát tartalmaznak csészénként. A “Journal for Nurse Practitioners” című, 2010-ben publikált tanulmány szerint a gyógyteák támogatják a súlycsökkenést azáltal, hogy minimalizálják a rossz étkezési választékot és csökkentik a magas kalóriatartalmú, cukros italok fogyasztását. Ezenkívül segítenek csökkenteni a levesek kalóriatartalmát, amikor leveszetként használják őket.

A biztonságos és hatékony fogyás megkívánja, hogy 500-1000 kalóriát fogyasszon, mint amennyit naponta éget, hogy hetente 1-2 fontot veszítsen. A cukros italok, például a szóda, a gyümölcslevek, a limonádé és az édesített jeges teák cseréje a gyógyteákkal segítheti a fogyókúra kalorikus szükségleteinek kielégítését. Például két, 12 uncia pohár pohárka 2 csésze gyógynövénycserével kevesebbet takaríthat meg naponta 300 kalóriával, így hetente körülbelül 1/2 fontot kell fizetnie.

A nonherbal teák általában hatásosak a testsúlycsökkenésre, mivel ők is nagyon alacsony kalóriatartalmú italok. Például a zöld tea csökkenti az étvágyát és javítja az anyagcserét, a 2010-es tanulmány szerint a “Journal of Nurse Practitioners” című tanulmány szerint sok nonherbal teás tartalmaz koffeint is, míg a legtöbb növényi teát nem. Segít naponta több kalóriát égetni, ami a fogyás szempontjából előnyös, ez nem a legjobb választás éjszaka, mert alvási nehézségeket okozhat.

Bár a növényi teákban sok gyógynövényt általában biztonságosnak ismerünk, mindig csevegjünk orvosával, mielőtt fogyókúrokat használnánk, különösen akkor, ha szoptat. Bizonyos gyógynövények, például a kamilla és a gyömbér biztonságosságát nem igazolták szoptató nőknél, illetve vese- vagy májbetegségben szenvedőknél. Továbbá egyes gyógynövények – ha nagy mennyiségben fogyasztják – kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel.

A gyógytea előnyei

Súlycsökkentő kalória igények

Herbal Vs. Nonherbal teák

Biztonsági aggodalmak