Hány kalóriát veszítesz 45 perc alatt egy kerékpáron?

A kerékpározás sokoldalú és alacsony hatású aerob testmozgás, amely a lábizmokat is felépíti. Mivel különböző körülmények között kerékpározhat különböző sebességeken, a kalóriák száma is jelentősen változik.

Egyéni tényezők

Fabio Comana cikkét az American Council of Exercise-ben idézte fel, hogy napi 10-12 mérföldes kerékpározás kilogrammonként 0,045 kalóriát éget meg testtömegkilogrammonként. Napi 14,1 és 16 mérföld között, kiló kilométerenként 0,082 kalóriát éget. Minél nagyobb súlyt és / vagy annál gyorsabban pedáltál, annál több kalóriát éget.

Felszerelés

Egy nehezebb kerékpár megköveteli, hogy több kalóriát égessen, hogy ugyanolyan sebességet tartson fenn egy emelkedőn. Ha a pedál beállítása és a kerékpár állapota optimális, gyorsabban megy ugyanezzel az energiafelhasználással, de a hatékony energiaátadás függ a fitnesz és a lovaglás technikájától is.

Körülmények

Amy Goldhammer Shape magazin írója és az amerikai Council of Exercise adatai szerint egy 154 fontos, mérsékelt terepen felállított mountain bike off-road lovaglása naponta annyi kalóriát éget el, mint egy útkerékpáron az úton 52 mph, 526 és 526 között. Élvezi ezt a nagyszámú kalóriát, még akkor is, ha lassabb terepen halad, a durvább tere miatt.