Hazai jogorvoslatok a ricinusolajjal szemben

A tíz nő közül nyolcan érintkezik, a cellulitisz olyan bőrbetegség, amelyben a bőr alatti zsírsejtek rétegei megnyilják a gyengén kötőszövetet, amely lefedi a zsírréteget, és ezáltal a bőr felszínén hézagos megjelenést eredményez. Az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Hivatala által támogatott cellulit elleni egyetlen kezelés az Endermologie, egy európai gyógyterápia, amely egy olyan kézi masszírozót tartalmaz, melynek célja a zsírréteg feldarabolása több ülés során. Az internet azonban teljessé tévő oldalak, amelyekben a cellulitisz csökkentésére vagy megszüntetésére szolgáló hazai jogorvoslatokkal foglalkozik, amelyek közül az egyik a ricinusolajnak a szervezet cellulitisz-hajlamos területeire történő helyi alkalmazását foglalja magában.

Cellulit és cirkuláció

Miközben különböző elméletek merülnek fel a cellulitisz kialakulásában, Marcelle Pick, a Maine-i Women to Women Clinic alapítója szerint a vér és a nyirokfolyadék stagnáló áramlása a zsírréteget lefedő kötőszövetet gyengíti, rugalmatlanságot veszít és megszorít Zsírsejtek a bőr alá. “Ha minden simán fut, a hajszálerek friss, tápanyagban gazdag véreket szállítanak a bőrre, és a nyirok eltávolítja a hulladékot és a méreganyagokat” – mondja Pick. “Amikor a dolgok eldugulnak és a vérkeringés csökken, ez megrémíti és gyengíti a környező szöveteket, és megőrzi a folyadékot.

A nyirokrendszer

A szervezet nyirokrendszere eltávolítja a felesleges folyadékot és hulladékot a sejtjeid és a közöttük lévő szövetek között. A keringési rendszerrel együtt dolgozik, hogy tápanyagokat, oxigént és hormonokat juttasson el a vérből a test szöveteit alkotó sejtekbe. Amikor a nyirokelvezetés lelassul és a folyadékok felhalmozódnak, a sejtek csökkentett mennyiségű oxigént és táplálékot kapnak. “A folyadék felhalmozódása a sejteken kívül kiterjeszti a szövetet a területen” – mondja David G. Williams csontkovács és holisztikus orvos. “Minél tovább húzódik és annál hosszabb ideig marad, annál nehezebb lesz a probléma kijavítása.

Castor Oil és a nyirok áramlás

A ricinusolajat belsőleg és külsőleg használják hashajtóként és fájdalomcsillapítóként, valamint a vírus, a baktériumok, az élesztő és a penészgomba növekedésének megelőzésére. Williams szerint helyileg alkalmazott ricinusolaj is serkentheti a nyirokrendszert. “Amikor a ricinusolaj abszorbeálódik a bőrön keresztül … a nyirok áramlása nő a szervezetben.” A nyirok-keringés javításával segítenek a sejteknek és a szöveteknek a tápanyagok és az oxigén megszerzéséhez, hogy egészségesek maradjanak. “Ahhoz, hogy visszatérjen a bőrsejtek teljes táplálásához, el kell kezdened az elzáródás eltávolításával, majd hagyni, hogy a nyirok újra szabadon áramoljon” – mondja Pick.

Castor Oil Pack

A 2000-ben közzétett tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a helyileg alkalmazott ricinusolaj enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást. A ricinusolajnak a nyirokrendszerre gyakorolt ​​hatása azonban legtöbbször anekdotikusnak tűnik. Ennek ellenére Christiane Northrup, a nők egészségére és jólétére vonatkozó hatóság a ricinusolajat a gyulladáscsökkentés, a vérkeringés ösztönzése és a sejtek szintjén történő eltávolítása céljából terápiájában támogatta. Írásaiban azt javasolja, hogy egy ricinusolaj csomagot használjunk, amely megköveteli, hogy egy gyapjú flanelt töltsünk be ricinusolajban, alkalmazzuk a bőrre, fedjük le a flanellet műanyaggal, majd alkalmazzunk egy fűtőbetétet a területre, hogy a görgő Olaj, hogy behatoljon a bőrbe.

Cellulit Remedy

Williams szerint “a nyirokrendszernek a gyenge vízelvezetéséhez kapcsolódó állapotok hajlamosak lesznek az ilyen típusú terápia előnyeire”. Tehát, ha a Pick tézise a cellulit okozza igaz, akkor a topikális ricinusolaj sikeres megoldást jelenthet a cellulitisz számára. A palma Pro professzionális erőforrás a ricinusolajat használó terapeuták számára javasolja a ricinusolaj grapefruit, citrom, cédrus és levendula illóolajok keverését és a keveréket a bőrbe, mint hatékony kezelést a cellulitisz csökkentésére.