Hernia sebészet és fájdalom gyakorlás után

Hernia műtét után a testmozgást legalább hat hétig tartják fenn, hogy elkerüljék a műtét helyszínének sérülését. Ha ez az idő megtörténik, a gyakorlatok újrakezdése jó ötletnek tűnhet, de a mozgás utáni fájdalom még mindig előfordulhat. Bizonyos esetekben ez a fájdalom jelentheti a sérülést, míg másoknál túlzott mértékű hatást gyakorolhat. Fontos, hogy kövesse az orvos utasításait a műtét után, és konzultáljon vele olyan extrém fájdalmakkal, amelyek nem reagálnak otthoni kezelésre.

Okoz

Hernia műtét után a testmozgás folytatható, ha orvosa jóváhagyja. A fájdalom, amely a fizikai aktivitás folytatásának megszüntetése után jelentkezik, számos oka van. A túlérzékenység a műtét után röviddel a műtét után gyengítheti az izmokat, és fájdalmat okozhat. Ez főként az öt-tíz fontot meghaladó súlyok emelésének köszönhető. Szerint Volker Schumpelick és Robert J. Fitzgibbons, az “ismétlődő herém: megelőzés és kezelés” szerzői, az ismétlődő sérv is a műtétet követő kockázat. Ez különösen akkor igaz, ha a herniaképződés megakadályozására hálót helyeztek. A túl kicsi háló nem akadályozza meg a visszatérést. A sérvszívó műtét utáni mozgásszervi fájdalom másik oka a túl korai gyakorlóprogram indítása. Ez veszélyes, mivel károsíthatja a sebészeti beavatkozást, megújíthatja a hegeket és belső sérüléseket szenvedhet.

Kezelés

A post-edzés fájdalmát otthoni kezelésben lehet részesíteni, ha jégeket használ a hasra a duzzanat csökkentése érdekében. Szerint a NavJeevan Kórház honlapján, ne emelje fel a nehéz tárgyakat, vagy feszítse az izmokat. Pihentesse az izmokat, elkerülve a testmozgást annak érdekében, hogy megpróbáljon a fájdalmadon keresztül dolgozni. Ha a fájdalmak nem válaszolnak az Ön erőfeszítéseire, amelyek több mint 48 órát tartanak, forduljon orvosához a sebészétől vagy az általános orvosától.

Orvosi vészhelyzet

A hernia műtét után fellépő orvosi vészhelyzetek még mindig lehetségesek. A “visszatérő herém: megelőzés és kezelés” szerint a sebészeti beavatkozás bármilyen vérzése vagy duzzanata azonnal orvosi ellátást igényel. A hegében a könnyek is komoly aggodalomra adnak okot és fertőzésveszélyt jelentenek. Ha problémái vannak a testetek bármelyik részének gyaloglásával vagy mozgatásával kapcsolatban, akkor forduljon a legközelebbi sürgősségi helyiséghez a sérülések teljes értékeléséhez.

szempontok

A megfelelő orvosi ellátás nélkül a fájdalom megszűnik. A Svédországi Sebészeti Osztály 2006-os tanulmánya szerint a kérdőívek alapján 2299 férfi és 157 nő vett részt a kérdőívek alapján a fájdalom mértékéről. Ezek közül a válaszadók 31% -a enyhe vagy mérsékelt fájdalmat jelentett naponta évente a sérv műtét után. Hat százalékuk jelentette a gyengeséget okozó fájdalmat, ami megzavarta a mindennapi tevékenységet.