Hogyan erősödnek a kosárlabda játékosok?

A kosárlabda játékosoknak agresszívnek és mozgékonynak kell lenniük, és bár azt gondolhatja, hogy a súly megszerzése hátrány lenne, az ellenkezője igaz lehet. A nehezebb, mint egy kosárlabda játékos nemcsak erősebbé és erősebbé teheti, de növelheti a sprintsebességet, és jobbá teheti a blokkolást és a védelmet. A súlygyarapodás és a teljesítménynövelés kulcsa az izomnövelés, nem csak a nem funkcionális testzsír hozzáadása.

Masszív étkezés, gyakrabban

A legfontosabb, hogy sportolóként szerezzenek súlyt, gyakrabban eszik nagyobb étkezéseket, írja Nancy Clark sporttáplálkozási szakértő a “Nancy Clark Sports Nutrition Guidebook, 5E” című cikkében. Számos sportoló azt állítja, hogy nagy mennyiségű kalóriát fogyasztanak étkezés közben, ami valószínűleg így van, de valószínűleg csak naponta többször eszik, állítja Clark. Ennek leküzdésére javasolja, hogy délelőtt és délután délelőtt és délelőtt több snacket, például egy nagy mogyoróvajos szendvicset és tejitalot fogyasszon az ágy vagy diófélék, magok, joghurtok, gabonafélék, korpás muffinok és még maradékanyagok nélkül.

A kalóriák felhalmozódása

Több mint 3500-at vesz igénybe, hogy 1 fontot nyerjen, és az átlagos, aktív, 19-24 éves férfi, aki 165 kg-ot szeretne naponta körülbelül 3000 kalóriát igényel, csak azért, hogy fenntartsa a súlyát, állítja Jenn Van Ness a Burlington County College-tól. A dél-kaliforniai Egyetem dietetikus Becci Twombley hozzáteszi, hogy a legtöbb súlyzónak szánt játékosnak napi 4000 és 5000 kalóriára van szüksége. Ahelyett, hogy pusztán kalóriákra vágyik, Van Ness azt tanácsolja, hogy kalóriáinak 50-60 százalékát kapja a szénhidráttól, 10-30 százalékkal a fehérjéből és 20-30 százalékkal a zsírokból.

Minőség ellenőrzés

Lehet, hogy csábító, hogy feltölti a rozsdás ételeket és a gyorséttermet, hogy bejusson ezekbe a kalóriákba, de ez nem ideális. Ezek a kalóriák nem működnek, jegyzi meg Twombley – nem segítenek a teljesítményedben. Lakers center és forward Dwight Howard igazolja az egészséges táplálkozást, és rámutat arra, hogy a 2013-as NBA-szezon során az evés, a cukorgyártás csökkentése és az egészséges élelmiszerek összpontosulása megváltozott.

Hit a súlyok

Sok kalória étkezés nagyszerű indítás, de a súlygyakorlás is fontos. A testsúlyprogramnak az összetett lépéseken kell alapulnia, mint például a lépcsőfokok, súlyzóprések, sorok és az olimpiai felvonók, mint például a tiszta lecsengés, javasolja Alessandro Brazzit edzőt. Célja fokozatosan növelni erejét az edzéstől az edzésig, és konzultáljon edzőivel a saját igényeihez igazított program tervezéséhez.