Hogyan működik a kerékpár váltó?

A kerékpár cserepülõje, a derékulázó is, lehetõvé teszi, hogy a kerékpár mozogjon. Ez a készülék egy láncot lenyomja az egyik fogaskerékből a másikba. A váltókészülék úgy néz ki, mint egy díszes berendezés, de valójában nagyon egyszerű a designban, és a cselekvés mögött álló erő legnagyobb részét a versenyző biztosítja. A kerékpár típusától függetlenül az első és hátsó váltók nagyon hasonlítanak a tervezéshez és a funkciókhoz.

Az első váltó felelős azért, hogy a kerékpár láncát a gyűrű vagy a lánckerék között a két vagy három gyűrűből állítsa. Egy kis vízszintes fémtartó a lánc tetején ül, és egy rugó lehetővé teszi, hogy előre-hátra mozogjon. Ha felfelé vagy lefelé mozog, a lánckerék láncolatát kikapcsolja, és a gyűrűre helyezi a legközelebb az új helyéhez.

A hátsó váltónak nagyobb sebességfokozatok között kell elmozdulnia. Ezek a fogaskerekek vagy fogaskerekek alkotják a hátsó kereket, amely a hátsó kerék hubához van csatlakoztatva. A hátsó váltóhoz hasonlóan a hátsó váltó is lenyomja a láncot a kazetta felfelé vagy lefelé, miután bekapcsolta a váltót. Mihelyt a váltó be van kapcsolva, a lazán felcserélődik az átkapcsoló kábelen, és a hátsó váltó rugószerű karja a láncot éles szögben oldalirányban lenyomja a legközelebbi fogaskerékre.

A kerékpártechnika tovább halad. A kerékpárok képesek többszörös elmozdulást kezdeményezni minimális erőfeszítéssel, és az elektronikus váltás a közúti motorkerékpárok számára is elérhető. A lánctagok olyan fogakkal rendelkeznek, amelyek rámpa alakúak. Amikor a lánc egy kisebb gyűrűről egy nagyobbra vált, akkor a láncnak a nagyobb gyűrű oldalán kell dörzsölnie, mielőtt ezeket a rámpafogadásokkal felveszi és a nagyobbra kényszeríti. A fogak oldalán lévő rámpák sokkal simábbá tették ezt a folyamatot, mint a korábbi modellekben. Ez az oka annak, hogy a sima váltás nemcsak a váltófüggő, hanem a lánckerék kiválasztásán is alapul.

A cserehajlító merev rugója felelős a lánc egyik irányba mozgatásáért. A mozgás iránya meghatározza a váltót, akár magas normál, akár alacsony normál értéket. Egy közúti kerékpáron a rugó visszaadja a láncot a legalacsonyabb fogaskerekek közé, és ezért a váltó magas normálisnak tekinthető. A hegyi kerékpárok alacsony normál beállítással rendelkeznek. Minden első váltók alapértelmezés szerint a kis lánctányérra vagy a fogaskerékre vonatkoznak, és alacsony rendűnek minősülnek.

Első Derailleur

Hátsó váltó

Sima áthelyezés

Magas és alacsony Normál