Karrier a táplálkozás és a fitness

A Foglalkozási Outlook Kézikönyv szerint a fitnesz-dolgozók és a táplálkozási szakemberek munkahelye várhatóan 2008 és 2018 közötti átlagnál gyorsabb ütemben növekszik. Ez részben az egészségesebb étkezés és a súlycsökkenés általános érdeklődésének köszönhető. Lehet, hogy az Egyesült Államokban az elhízottsági ráták növekedése is okozott, amelyek olyan betegségekhez kapcsolódnak, mint a szívbetegség, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. A fitnesz- és táplálkozási tanulmányok sokféle formát és szintet vehetnek igénybe, rövid kurzusoktól egyetemi szintig.

Karrier áttekintés

Nincs egyetlen karrier sem a táplálkozásra, sem a fitnessre. Azok, akiknek érdeklődést kell tanúsítania ezen a területen, olyan területekre kell összpontosítani, mint a táplálkozás vagy a fitnesz, majd kiegészítik tanulmányaikat vagy szakmai tapasztalataikat a másik területen végzett tanúsítással. Az is lehetséges, hogy megtanulják a munkát. Például, mivel egy tanúsításra nincs szükség, hogy személyi edzőként kezdjen dolgozni, számos tornaterem képezi a saját dolgozóit. Azok számára, akik tanúsítvánnyal rendelkeznek a táplálkozásban, a munkahelyi fitnesz-képzés kiegészítheti az ajtókat a súlycsökkentő központok vagy speciális programok működtetéséhez.

Fokozat Karrier

A táplálkozási szakemberek és a dietetikusok specializálódhatnak és dolgozhatnak sportolókkal vagy a fitnesz területén. A Foglalkozás-Outlook Kézikönyv szerint a táplálkozási vagy dietetikai formális diploma legalább egy Bachelor-fokozatot igényel, bár a posztgraduális tanulmányok gyakoriak azok számára, akik szakosodni akarnak. Negyvenhat államnak szüksége van valamilyen engedélyre, tanúsításra vagy regisztrálásra, miután végzett. Konzultáns dietetikusok azok, akik speciális wellness programokat vagy csapatokat dolgoznak fel, beleértve a sportcsapatok vagy sportolók táplálkozási programjainak elkészítését.

Nem karrierlehetőségek

Azok számára, akik mind a fitnesz, mind a táplálkozás mellett dolgozni kívánnak, a legjobb karrierlehetőségek nem fokúak, például a táplálkozási coaching vagy a személyes képzés. A National Exercise & Sports Trainers Association, vagy a NESTA online tananyagot kínál a Fitness Nutrition Coach-ként. A minősítés olyan témákkal foglalkozik, mint a táplálkozás, a makroelemek, a táplálkozási igény és az alternatív megközelítések, mint például a táplálékkiegészítés és a táplálékkiegészítés, amely magában foglalja a testmozgást és a táplálkozást. Ezeket a tanúsítványokat a fitnesz vagy személyi edzés tanúsítvánnyal együtt lehet kiegészíteni, kiegészítve egymást.

Tanulmányozott témák

A tantervek jelentősen változnak, attól függően, hogy milyen karriert választ. Például azok, akik a táplálkozás vagy a dietetika területén négyéves diplomát tanulnak, élettani, biokémiai, szociológiai és élelmiszer-összetételű, valamint kémiai kutatásokat végeznek. A táplálkozási tanácsadók vagy a rövid tanulmányi programot követők nagyobb valószínűséggel csak a táplálkozás gyakorlati szempontjaira koncentrálnak, mint például a kiegyensúlyozott étrend fontossága, a táplálékkiegészítők és a különböző populációk fogyasztása, beleértve a terhes nőket vagy a vegetáriánusokat. A fitnesz-munkatársak, például a személyi edzők, a csoportos oktatók és a sportolók általában csak a képzés fizikai szempontjaira összpontosítják tanulmányaikat, nagyon kevés betekintéssel a táplálkozási területre. További tanulmányokat vagy képzést igényelhetnek, mielőtt táplálkozási tanácsokat adhatnak.

figyelmeztetések

A Mercury Facts szervezet gyakran nyilvánosságra hozza azokat az eseteket, amikor az önállóan kijelölt élelmiszer-szakértők táplálkozási tanácsokat adnak ki, akiknek nincs képzettsége. Bizonyos államokban ez úgy tekinthető, mint egy egészségügyi szakember szerepeltetése, és komoly jogi következményekkel jár. A táplálkozási bizonyítványok lehetővé teszik a diplomások számára, hogy együtt dolgozzanak az általános étrendet kereső ügyfelekkel. Ez azt jelenti, hogy jobb az egészség, fogyás vagy energia fogyasztása. Kizárólag a diétás végzettséggel rendelkezők taníthatják az olyan betegségben szenvedő embereket, akik az étrend megváltozását igénylik, például cukorbetegség vagy szívbetegség.