Kézilabda gyakorlatok

A kézi kerékpár – az úgynevezett felső test ergométer vagy egyre inkább Krankcycle – alapvetően egy álló kerékpár pedálokkal a keze helyett a lábad. A kézikerékkel végzett gyakorlatok a felsőtest kardio munkára koncentrálnak. A kézi kerékpárok a 20. század elején számos fitness központban kezdtek megjelenni, és a Kranking órák hamarosan számos tornateremben tűntek el.

Felső test megerősítése

Ugyanúgy egy álló kerékpár működik a lábad, egy kézikerékpár működteti a felsőtestét. Mint a “Shape Magazine” állítja, a kézi kerékpár nem kihívást jelent a lábakra, hanem a karjaid, vállak, a mellkasod, a hát és a magzat működése. Bár a Kranking nem fog felépíteni a felsőtestét, mint a súlyemelés, erősebb lesz. Amint azt az Amerikai Gyakorlati Tanács megállapítja: “Mivel az átlagembernek nincs felsőtest-állóképessége és erőssége, a legtöbb, aki megpróbálja a Kranking-t, észrevehető erőt és kitartást nyer.

Hagyományos aerob testmozgás

A kézi kerékpár hosszabb ideig tartó pedálozása felépíti a szív és a tüdő kapacitását. Mint minden más aerob tevékenységhez, a Kranking kalóriákat is éget, ami segít fenntartani vagy fogyni. Egy Wisconsin Egyetem tanulmánya, melyet az ACE közölt, megállapította, hogy egy 30 perces Kranking osztály átlagosan 269 kalóriát égetett. A teljes pulzusszám átlaga 154 ütés percenként, ami nagy intenzitású edzésnek számít. Ügyeljen arra, hogy az aerob edzések előtt és után 5-10 percig felmelegedjen és hűtsön le.

HIIT Kemény

Használhat kézi kerékpárt is a HIIT edzéshez, a lassú pedálozás időszakában az all-out pedálozás burjánzásával. Számos tanulmány, köztük az egyik, amelyet az “American College of Sports Medicine Egészség és Fitness Journal” című kiadványban közöltek 2013-ban, azt mutatja, hogy a HIIT edzés ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint a hagyományos aerobik képzés a kardiovaszkuláris rendszer kialakításához. Tény, hogy mindössze hét perc magas intenzitással a kézi kerékpáron képes teljes aerob edzést produkálni. A kézikerék ellenállási szintjei lehetővé teszik, hogy megfeleljenek az erőkifejtésnek, amire szüksége van a pedálra, az egész edzésen való teljes kirobbanáshoz.

Cserélje fel

Néhány kézi kerékpár, köztük a Krankcycle, lehetővé teszi, hogy üljön vagy álljon, ahogy pedál. Mivel az állóképesség különböző izmokat foglal magában, mint az ülések, az edzést különböző testhelyzetekben pedálozhatja. Néhány kézikerékpár és az összes Krankcycles különálló pedálokkal rendelkezik, így egyszerre egy kézzel pedálozhat. Ahogyan azt az ACE rámutat, a Kranking oktatók időben és technikájukban is változhatnak az osztályukban. A kézi kerékpárok kiváló tréningek a futók számára, akiknek hiányozhatnak a felsőtest ereje. Ők is kiváló választás a fogyatékkal élők számára vagy olyan sérülések miatt, amelyek megakadályozzák futás vagy járás közben. Mint minden aerobik edzésprogramhoz, ha nem alakul ki, vagy egészségügyi problémái vannak, orvosi rendben van, mielőtt elkezdené a kézimunkát.