Legegészségesebb táplálkozási rudak

A hordozhatóság és a kényelem miatt a táplálkozási sávok gyakran a diétázóknak és az egészségtudatosságnak köszönhetően. A polcok sokféle fajtája miatt nehéz megmondani, hogy melyik az Ön számára. A gyártók gyakran eltúlozzák az egészségre vonatkozó állításokat és megígérik, hogy választanak a márkájukról, de a legegészségesebb táplálkozási sáv kiválasztása a címke vizsgálatát igényli.

Figyeljünk az összetevőkre

Egyes táplálkozási sávok fel vannak töltve vegyszerekkel és mesterséges összetevőkkel, amelyek a bárban jó ízűvé válhatnak, de megakadályozzák, hogy jó legyen az Ön számára. A Cleveland Clinic azt javasolja, hogy elkerüljék a táplálkozási sávokat olyan összetevökkel, amelyek nem ismerik vagy nem tudják kimondani, hanem a természetes összetevőkből, például a diófélékből és az aszalt gyümölcsből készült táplálkozási sávokat. Általános szabály, hogy annál kevesebb összetevő van egy bárban, annál jobb.

Számolja a kalóriákat

A táplálkozási sávok kalóriaszáma nagyon eltérő. Egyes sávok étkezés helyettesítésére szolgálnak, mások pedig snackek. Ha a sávot étkezés helyett választja, akkor keresse meg azt, amely legalább 300 kalóriát és 10 gramm fehérjét tartalmaz. Ha azt szeretné, hogy a bár megtartsa az étkezések között, keresse meg az egyiket, amely 100 és 200 kalóriát tartalmaz.

Kifogásolják a rosttartalmat

A szálak egyik előnye, hogy segít megőrizni a teljes értéket. A szál elnyeli a vizet, szóval kiterjeszti az emésztőrendszerét, hogy kitöltse a gyomrot. A szál hosszabb ideig is megemészteni, mint a többi tápanyagot, így tovább marad a rendszerben. Válasszon egy sávot, amely legalább 2-3 gramm szálat tartalmaz.

A hangsúly a zsír és a cukor

A bárok gyors forrásként szolgálhatnak a fehérjék és a rostok számára, de könnyen csomagolhatják a zsír és a cukrot, ha nem vagyunk óvatosak. Kerülje a rudakat, amelyek tartalmaznak hozzáadott cukrot, mint a párolt cukornádlé, a méz, a melasz vagy a kukoricaszirup. Ezek a hozzáadott cukrok nemcsak a kalóriát növelik, hanem hozzájárulnak a szisztémás gyulladáshoz is – ami a szívbetegségek, a cukorbetegség és az ízületi gyulladás kockázati tényezője. Az étkezés helyett egy 4 gramm hozzáadott cukrot és 4 gramm telített zsírt tartalmazzon. Ha a bár egy snack, válaszd azt, ami kevesebb, mint 2 gramm hozzáadott cukrot és 2 gramm telített zsírt tartalmaz.