Megállítja a súlycsökkenést, miután elérte az ideális súlyt?

Bár sok ember küzd, hogy elérje az egészséges testsúlyt, lehetséges, hogy a testsúlycsökkenés még akkor is folytatódik, ha elérte súlycélját. A fizikai aktivitásod és az étkezési szokások fontos szerepet játszanak abban, hogy mennyi súlyt veszítesz, és amikor a testtömeged leáll. Azonban, ha abbahagyja a testsúlycsökkentést, akkor nem feltétlenül jele annak, hogy jó súlyt ért el.

A súlycsökkentő program korai szakaszában határozza meg az egészséges testsúlyt. Válasszon olyan súlyt, amely a magasságában a normál testtömegindex tartományban van. Amikor ismered a célsúlyodat, jobban fel tudod ismerni a fejlődésedet, és tudod, mikor elvesztettél elég súlyt. Ha eléri a célsúlyt, újra értékelheti célját és eldöntheti, hogy folytatni akarja-e a veszteséget. Kerülje a súlycél beállítását a magasság alatt lévő normál tartomány alatt.

Mindaddig, amíg fenntartja a negatív kalóriatartalmú egyensúlyt, akkor továbbra is fogy, függetlenül attól, hogy elérte-e a cél súlyát vagy sem. Azonban a súlya valószínűleg magasabbra esik, még akkor is, ha folytatja ugyanazt a gyakorlást és táplálkozási tervet, amely segített a fogyásban. Ez azért történik, mert kevesebb kalóriára van szükség az alacsonyabb testtömeg fenntartásához. Ebben az esetben a testsúlycsökkenés folytatása érdekében megfelelően módosítani kell az étrendet és a testmozgást. Ellenkező esetben a jelenlegi étkezési és edzési program folytatásával fenntarthatja a súlyát.

Ha a cél elérése után továbbra is súlycsökkenést tapasztal, akkor növelnie kell a kalóriabevitelt, amíg megtalálja a kalória egyensúlyát. Amire célzol, az az, hogy elég sok kalóriát éget el, amit fogyasztasz. Nézze meg, hogy a napi kalóriabevitel 200 kalóriával növeli-e a súlyt. Ha nem, folytassa a beállításokat addig, amíg meg nem találja a megfelelő súlycsökkentési célt.

Mind a táplálkozás, mind az aktivitási szint hozzájárul a súlykezeléshez. Az egészséges testsúlycsökkentés érdekében tervezzen kiegyensúlyozott menüt, amely magában foglalja a gyümölcsöket, zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonát és a sovány fehérjeforrásokat. Hozzon létre egy edzésprogramot, amely magában foglalja a kardio-, súlyzási és rugalmassági gyakorlatokat, és célja, hogy legalább heti öt napot dolgozzon ki. Az edzésprogramot alapozza az aktuális edzési szintre, és fokozatosan növelje az edzéshez szükséges időt és intenzitást. Ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt megváltoztatná étrendjét és aktivitási rendjét, ha szívbetegségben szenved.

célok

tényezők

aggodalmak

szempontok