Mennyi ideig tart a zsíros étel az emésztéshez?

A zsíros sajtburgert sült krumplival megkóstolhatjuk, hogy lassan érezzük magunkat és készen állunk a napozásra. A szervezetnek keményen kell dolgoznia a zsírok emésztéséhez, ami sok energiát igényel. Tény, hogy a zsír a leglassabban emésztett makronutriens, ezt követi a fehérje, majd a szénhidrát. Mennyi ideig tart a szervezet a zsíros étkezés megemésztéséhez, számos tényezőtől függ, beleértve az étkezés méretét és a makronutriens pontos összetételét.

Az emésztés megértése

Az emésztés a macronutriensek – szénhidrátok, zsírok és fehérjék – lebontására szolgál, kisebb összetevőkként, amelyek felszívódhatnak a véráramba, és elküldhetik teste körül, ahol szükségesek az élettani funkciók támogatásához. Az emésztési folyamat különbözik a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék, valamint az egyes makronutriensek emésztéséhez szükséges idő mennyisége. Míg a szénhidrát-emésztés a szájban kezdődik, amikor egy harapást vesz, a zsír emésztés nem kezdődik el, amíg el nem éri a vékonybelet. A proteinhez és a szénhidrogénhez hasonlítva a zsírmolekulák összetettebbek, ami azt jelenti, hogy nehezebb a szervezetetek szétesése, ami növeli az emésztési időt.

Az emésztést befolyásoló tényezők

Egy nagy étkezés, amely gazdag zsírban gazdag, lassú az emésztés, mint egy kis étkezés, amely gazdag zsírban van, mert több van a szervezetetek számára, hogy megemésztse. A makronutriens pontos összetétele is szerepet játszik. A tejszínes, nagy zsírtartalmú Alfredo mártás egy tányér fettuccine vagy egy tál gooey mac n ‘sajt gyorsabban megemészteni, mint egy vastag, zsíros burger. Ennek az az oka, hogy a tészta ételekben és a burgerben több fehérje van. A Colorado State University honlapján arról számolnak be, hogy az emésztési arányok jelentősen eltérnek az egyének körében, és a pszichológiai stressz, a nem és a reproduktív státusz befolyásolhatja.

Átlagos átszállítási idő

Az emésztés valamennyi tényezőjével lehetetlen tudni, hogy egy adott zsíros étkezés mennyi ideig fog emészteni. A “Táplálkozási tudományok: alapanyagoktól az étkezésig” című könyv szerzői szerint 24-72 órát vesz igénybe az étkezés teljes emésztése – attól az időponttól kezdve, amikor Ön az első falatot választotta, amíg az élelmiszer-hulladék nem válik ki a szervezetből. Mivel a zsír a leghosszabb, hogy megemésztse, számíthat arra, hogy a zsíros étkezés teljes mértékben emészthető lesz 72 óra alatt, mint 24 óra. Továbbá becsülhető, hogy a szénhidrátban magasabb zsíros étkezésnél, mint a fehérjéknél, gyorsabban megemésztik, mint a zsíros étkezésnél nagyobb fehérje, mint a szénhidrát.

A zsír és az egészség

Szükséged van zsírokra az étrendedben, hogy elősegítsük a zsírban oldódó A, E, D és K vitamin felszívódását és az összes test sejtjét. A 2010-es amerikai táplálkozási irányelv szerint a felnőtteknek 20-35 százalékos kalóriát kell kapniuk a zsírból. Azonban a zsírtípus, amit eszel, és az Ön által egyidejűleg fogyasztott mennyiséget befolyásolja az egészség és az energiaszintje. Az állati eredetű élelmiszerekben és transz-zsírokban található telített zsírok a kereskedelmi célú sütőipari termékekben egészségtelen zsírok, amelyek növelhetik a szívbetegség és a stroke kockázatát. Hozd a zsírok többségét telítetlen forrásokból, például zsíros halból, diófélékből, magokból és növényi olajokból. Egy kis étkezést eszünk a makronutriensek egyensúlyával, hogy elkerüljük az emésztőrendszer túlterhelését, ami elnyomhatja az energiát.