Mennyi ideig tart, hogy megszabaduljon a kövér combaktól?

Ahogy a régi mondás megy, “a szépség a szemlélő szemében van”. Amikor azonban saját testünkre gondolunk, gyakran saját legrosszabb kritikusaink vagyunk. Valójában sok ember kizárólag bizonyos kozmetikai célok elérésére törekszik, mondja az American College of Sports Medicine. Azok, akik meg akarják szabadulni a zsíroktól a combjukon, alapos ismereteket kell szerezniük a kalória egyensúlyról, zsírégetésről, és készek arra, hogy ésszerű elvárásokat támasszanak.

Amikor zsírégetésről van szó, a kalória király. Valójában, annál több kalóriát, melyet egy nap, hét vagy hónap alatt elégetnek, annál nagyobb zsírveszteség fog bekövetkezni – nemcsak a combokra, hanem az egész testre is. Szerint a Centers for Disease Control és megelőzés, az egyének, akik szeretnék elveszíteni egy font zsírt kell elérni a kalória hiány 3500 kalória. A legjobb eredmény elérése érdekében fontolja meg mind a táplálkozás, mind a testmozgás használatát az optimális hosszú távú eredmények elérése érdekében.

Bár lehet csábító, hogy megpróbálja megszabadulni a zsír kizárólag a combok egyedül, ez nem feltétlenül egy lehetőség. Valójában a Yale Scientific beszámol arról, hogy a foltcsökkentés – amelyben a gyakorló egy adott testrészre koncentrál, azzal a céllal, hogy megszüntesse a zsírt ebben a helyiségben – meglehetősen nehéz, nem lehetetlen. Ehelyett a testmozgás során a legtöbb ember általános testtömegű zsírt veszít az egész testük felett. Azok, akik például egy héten belül 3500 kalóriát nem tudnak elérni, nem feltétlenül látják egy font súlycsökkenést a combjukon, hanem egész testükön keresztül.

Bár a zsírok közvetlenül a comboktól történő vágása nem feltétlenül lehetséges, a gyakorlók még mindig javíthatják a testrész megjelenését az ellenállóképzésen keresztül. Az ellenállóképzés izomtömeget épített fel, és a célzott izomcsoportokhoz jobban tapintatos és tónusos megjelenést biztosít. Azok, akik a combjukra akarnak koncentrálni, figyelembe kell venniük a tüdőt, egy gyakorlatot, amelyben az egyének nagy, eltúlzott lépéseket tesznek, és a hátsó térdet a padló felé tereljék minden előre haladva. Célja ennek a gyakorlatnak a 2-3 alkalommal történő ismételt elvégzésére, hogy az izomtömeg építéséhez és az izomtömeg növeléséhez optimális eredményeket érjen el – mondja az ACSM. Az edzőteremben a csípőcsapda és a csípő-abductor gépek használata a tüdők mellett segít a combok formálásában.

A combok zsírpusztulásának ésszerű elvárásainak meghatározása kulcsfontosságú azok számára, akik remélik, hogy gyors eredményeket találnak. Amikor zsírégetésről van szó, annál nagyobb a kalóriahiány, annál gyorsabban elolvad a zsír – ezáltal optimális hosszú távú eredményeket produkál. Az Amerikai Sportegészségügyi Főiskola arra ösztönzi a legtöbb gyakorlót, hogy hetente összesen két kiló zsírégetést tervezzen. Azok, akik az ellenállóképességüket rendszeresen bevonják, négy-hat héten belül elvárják, hogy az általánosan elterjedt zsírégetés a test felett legyen, mondja az ACSM.

A Calorie Balance megértése

A zsírvesztés megértése

Tonizáló combok

Megfelelő elvárások beállítása