Mézes tea és fogyás

Bár az egész méz és tea nem csodagyógyítás, van némi bizonyíték arra vonatkozóan, hogy külön-külön is segíthetnek abban, hogy elveszítsen egy kis súlyt. De fontos, hogy változtasson étkezési szokásaidon, ha hosszú távú eredményeket vársz. A súlycsökkentő étrend megkezdése előtt konzultáljon orvosával.

Nézd meg a bizonyítékot

A The Scientific World Journal-ban 2008-ban közzétett tanulmány szerint a cukor mézzel való helyettesítésével a túlsúlyos és elhízott egyének csoportjában kis mennyiségű, 1,3 százalékos fogyás keletkezett. A 2012-ben közzétett, a Systematic Reviews Cochrane adatbázisában közzétett felülvizsgálati tanulmány azt is jelenti, hogy a zöld tea kis, de jelentéktelen súlycsökkenést eredményez azokban az esetekben, akik küzdeni akarnak a fontok csökkentésében. Bár ezek a tanulmányok azt mutatják, hogy a méz és a tea segíthet a fogyásban, az elveszett mennyiség nagyon kicsi.

Minden kalória gróf

Ha megpróbálnál lefogyni, a tea teával való fogyasztása része lehet az étrendnek. De amikor a súlycsökkenésről van szó, minden kalóriát el kell számolni, még azoké is, amelyek a mézes és teaitalából származnak. Egy csésze főtt zöld tea 1 evőkanál mézzel 66 kalóriával rendelkezik. A testsúlycsökkenésnek meg kell tartania a teljes kalóriatartalmát a testének szüksége alatt.