Mióta a gyomor bypass után lehet saláta?

A gyomor bypass műtét után meg kell várnod, amíg a tested meggyógyul, mielőtt elkezdhetnéd salátát és egyéb zöld leveles zöldségeket. Mivel a műtét korlátozza a gyomor méretét, és átrendezi az emésztőrendszert, kövesse az étkezési útmutatásokat a részecskeméret, a zsír és a fehérje tekintetében az étkezések tervezésénél. Pontosan kövesse a sebész utasításait, hogy elkerülje az emésztési zavart és megőrizze egészségét.

A gyomor-béléses műtét, a bariatric vagy a testsúlycsökkentő eljárás, segít a morbid módon elhízott betegeknek a testsúlycsökkentés során a gyomor nagy részének eltávolításával és a vékonybél átrendeződésével a kalória felszívódásának megakadályozására. A betegek a MayoClinic.com szerint az első 24 hónapban elvesztik feleslegük 50-60 százalékát. Azonban hosszú távú változtatásokat kell végrehajtani étrendjükön és életstílusukon, hogy elkerüljék a súly visszanyerését.

A gyomor bypass műtét után a betegek az első 24-48 órában tiszta folyadékot fogyasztanak, majd a következő 10-14 napig a cukormentes, koffeinmentes teljes folyadékokra halasztják, Linda Aills, RD, vezető kutató szerint egy tanulmányban Az “Elhízás és a kapcsolódó betegségek sebészete” című 2008. szeptemberi számában. A páciensek 10-14 napig fogyasztanak pépes vagy kevert ételeket, majd 14 napig lágy táplálékot fogyasztanak, mielőtt a szilárd ételek felé haladnak.

Körülbelül 8 hét elteltével elkezdhet kis mennyiségű szilárd ételt adni az ételtervhez, de az új emésztőrendszer még egy hónapig nem áll készen a nyers zöldségekre. Először hozzáadjuk a saláta apró darabjait és jól rágjuk, hogy elkerüljük a rosttartalmú gázok vagy egyéb emésztési tüneteket, ami magas a nyers zöldségekben. A hosszú távú étkezési tervnek körülbelül 1,5-2,5 pohár napi saláta és egyéb nyers zöldségeket kell tartalmaznia.

Bár a saláta kevés kalóriát tartalmaz, a magas zsírtartalmú salátaöntetek, a krutonok, a szalonnacsíkok és egyéb finomságok hozzáadásával a kalóriaszint jóval meghaladhatja a napi igényeket. A fűszerezésre fókuszáljon, mint például a kemény tojás, a csirkehús, a lazac, a tonhal vagy a sovány marhahús, amely nagy szükségletű fehérjéket és bolyhokat ad minden olyan nyers, nem keményítőtartalmú zöldségre, amelyet elviselhet, hogy túlteljesítsen. Válassz az alacsony zsírtartalmú öltözékeket, és tegye be a saláta salátáját az öltözködésbe, ne pedig a salátát.

Gyomor bypass

Postoperatív táplálkozási fázisok

Saláta hozzáadása

tippek