Nő a magassága 21 év után?

A rövidség érzékeny téma sok ember számára, mert folyamatosan emlékeztetnek rá. Sajnos azonban nem sok mindent tudsz ellenőrizni, hogy mennyire magasra fogsz állni. Hacsak nem szenved gyógyítható állapotban, a felnőtt magasságát a génjei alapján határozzák meg. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb gyermek eléri a felnőtt magasságot 4 hüvelyk vagy annál nagyobb mértékben, mint a szüleik átlagos magassága, a Philadelphia Children’s Hospital.

A személy magasságának növekedése a csont hosszú csontjaiban való növekedés miatt következik be. A hosszú csontok közé tartozik a legtöbb csont a végtagokban. A hosszú csontok hosszabb ideig tartanak olyan folyamaton keresztül, amely lemezeket vagy porcokat tartalmaz a csontok végein, amelyek új csontszöveteket válnak ki.

Magasabb a gyermekkor és a serdülõdés ideje alatt, de egyszer már a serdülõkor szinte minden csontja megáll. Egyes csontok – például az állkapocs – az egész életében nőnek, de ilyen lassú ütemben nem észrevehető. A magasság nyilvánvaló növekedése jellemzően a nők körében 18 éves korban, míg a férfiaknál 21 évnél idősebb. Ezen a ponton úgy tekintik, hogy elérte a felnőtt magasságát, és nem lesz magasabb.

Számos hormon járul hozzá a magasság növekedéséhez. Ha Ön csecsemő és kisgyermek, az agyalapi mirigy által előállított és kiválasztódó növekedési hormon ellenőrzi a magasság növekedését. Amikor pubertásba lépnek, a nemi hormonok – ideértve az ösztrogént és a tesztoszteront – stimulálják a növekedési rohamot, amelyet az emberek tipikusan a pubertás megjelenésekor tapasztalnak. Ugyanezek a hormonok is megállítják a növekedést a hosszú csontokban a serdülőkor végén.

Egyszerű rövidítés nem jelent gyógyászati ​​állapotot, de néhány embernek vannak olyan betegségei, amelyek hozzájárulnak rövid kúpjaikhoz. Ezek az emberek azt mondják, hogy törpe vagy alacsony státusuk származik a génjeikből vagy egészségügyi állapotukból. A legtöbb törpök ember magasan áll, 2 láb, 8 hüvelyk és 4 láb, 10 hüvelyk magas. Bizonyos esetekben genetikai hiba vagy génmutációk okozhatnak. A növekedést és a nemi hormonokat és a test porcát érintő rendellenességek is okozhatnak törpét.

Hogyan jutunk magasabbra

Amikor a növekedés megtörténik

hormonok

Növekedési zavarok