Otthoni gyógyszerek a magas lázban tinédzserek

A tinédzser magas lázzal a legtöbb szülőre gond. Tipikusan magas láz jelzi, hogy a tini teste vírusos vagy bakteriális fertőzéssel küzd. Az otthoni jogorvoslatok is segítenek abban, hogy a tini kényelmesebbé tegye. Segítenek a lázcsökkentés és a test hűvös tartásában. Fontos azonban tudni, hogy mikor van ideje gyógyulni a magas lázra.

Szivacsfürdő

Kérje a tinédzsert, hogy vegyen egy langyos szivacsfürdőt. Mondja meg neki, hogy a lábát, a karját és a törzsét szivacs vízre hűteni testét, és ezt addig folytassa, amíg a magas láz nem csökken. Ha a tini kezd rázni, ideje befejezni a fürdőt. A borzongás a tini izomzatát rázza, és az izmok remegése hőt termel, ami magasabb lázzal jár.

Cool ruházat

Ösztönözze a tinédzser ruháját hűvös ruhában. Ez lehetővé teszi, hogy a hő kiszabaduljon a testéből, és segíti a lázcsökkentést. Távolítsa el a meleg paplanokat vagy elektromos takarókat a tini ágyból. Cserélje őket könnyű, lélegző takaróval. Tartsa otthonának hőmérsékletét kényelmes, de nem túl hideg. Ne felejtse el, ha a tini elkezd reszketni, ez növelheti a lázát.

folyadékok

Ösztönözze tinédzserének, hogy inni sok folyadékot a kiszáradás elkerülése érdekében. Húsleves, gyümölcslé, víz vagy elektrolit helyettesítő folyadék jó lehetőségek. Az elektrolit helyettesítő folyadék a legtöbb gyógyszerraktárban kapható. Ha a tini nem hajlandó enni vagy inni, forduljon orvosához. Vigyázz a kiszáradás jeleire, beleértve a száraz és ragacsos szájat, a száraz bőrt, a szédülést és a csökkent vizelést.

Pihenés

A pihenés fontos a tini magas lázának csökkentéséhez. Ha aktív, teste hőt termel, ami megnehezíti a láz csökkentését. Szintén a testének pihennie kell a fertőzés elleni küzdelemben. Ösztönözze tinédzserét könyvek olvasására vagy csendes videojátékok lejátszására és a fizikai aktivitás elkerülésére.

Vannak olyan esetek, amikor a magas láz orvosi ellátást igényel. Ha a tinédzser többször is hány, vagy súlyos hasi fájdalommal vagy fejfájással jár, ami kellemetlenséget okoz, ideje orvoshoz fordulni. Továbbá, ha a tinédzser olyan lázzal rendelkezik, amely három napnál tovább tart vagy 102 fok vagy magasabb, kérdezze meg a tinédzser orvosát.

Orvosi ellátás