Szabad tojás táplálkozás

A szabad tojás tojás olyan tyúktól származik, amelyet egy istállóban vagy raktárban találnak, és hozzáférést biztosít a szabadban. Ezek a szabadon álló tojást termelő tojók képesek a természetes fészkelő és táplálkozási viselkedésre, a Mayo Clinic szerint. Ami a hagyományos tojás táplálkozási minőségét illeti, a szabad tojás tojása helyett, az American Dietetic Association szerint nincs különbség.

Szolgálati méret és kalória

Ha megpróbálja fenntartani az egészséges súlyt az adagméretek és a kalóriabevitel szabályozásával kapcsolatban, fontos, hogy figyelmet fordítsanak a kiszolgálni kívánt méretre és kalóriákra szolgáló élelmiszerekről. A tojások megkönnyítik, egy tojással egyenlő egy adag. A nagy szabad tojás 70 kalóriát tartalmaz. Az egész tojást magasabb kalóriatartalmú, közepes zsírtartalmú húsnak tekintik, és körülbelül ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint 1 oz. Az elsődleges borda vagy a sertésborda.

Fehérje

A tojás kiváló minőségű fehérjeforrás – ezek jelentős mennyiségben tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat. A szervezetnek szüksége van a rendszeres fehérjeszerelésre, hogy kicseréljék és megújítsák a sejtekben, szervekben és izmokban lévő fehérjéket. A napi igények az Ön korától és nemétől függően változnak. A legtöbb egészséges felnőtt nőnek naponta 46 g fehérje van, és a legtöbb egészséges felnőtt férfi napi 56 g fehérje. Az egyik nagy szabad tojás 6 g fehérjét tartalmaz.

Zsír

A szabad zsákokban lévő zsír nagy részét a tojássárgájában találják. Az egyik nagy szabad tojás 4,5 g zsírt és 1,5 g telített zsírt tartalmaz. Állati fehérjeként a tojás telített zsírforrás. A telített zsír magas bevitele növeli a vér koleszterinszintjét és a szívbetegség kockázatát. Egy 2000 kalóriás étkezésnél napi zsíros napi bevitelét napi 15,5 grammnál kevesebbre kell korlátozni.

koleszterin

Egy szabad csatorna tojás 215 mg koleszterint tartalmaz, és magas koleszterinszintnek számít. Az egészséges embereknek napi 300 mg-nál kevesebb napi koleszterinszintjüket kell korlátozniuk, és a magas vér koleszterinszinttel rendelkezőknek napi 200 mg-nál kevesebbet kell bevenniük. Mint a zsír, a koleszterin nagy része megtalálható a csirke tojás sárgáját. A koleszterinbevitel korlátozásához használjon több tojásfehérjét és a tojáspótlót a teljes szabad tojás helyett.

Vitaminok

Amellett, hogy jó fehérjeforrás, a tojás vitaminokat is tartalmaz, beleértve az A vitamint, a D-vitamint és a B12-vitamint. Egy nagy tojás 270 NE A-vitamint, 40 NE D-vitamint és 0,45 mcg B12-vitamint tartalmaz. Az A-vitamin szükséges az immun- és a szem egészségéért. A D-vitamin segít a csont mineralizációjában. A B12-vitamin szerepet játszik a vörösvérsejt-képződésben.