Szőlőmagolaj és kókuszolaj a baba bőrén

A csecsemők érzékenyebbek a felnőttekhez képest, ezért hajlamosabbak a száraz bőr kifejlődésére, kiütésekre és enyhe bőrirritációra. Továbbá a csecsemő felületi terület-tömeg aránya sokkal nagyobb, ami azt jelenti, hogy a csecsemők nagyon sebezhetőek a testhő és a nedvesség elvesztéséért, ha túlságosan hideg, meleg vagy száraz levegőnek vannak kitéve. A természetes bőrrel végzett hidratálók használata általában biztonságos és hatékony módja a csecsemők száraz bőrének megakadályozására, valamint a szőlőmag és a kókuszdióolajok két jó példa. Beszélje gyermekorvosával, ha a baba krónikusan száraz bőrfelületet tapasztal.

Szőlőmag olaj

A szőlőmagolaj a különböző típusú szőlő magjainak préseléséből készül, amelyek a borászati ​​ágazat melléktermékei. A vékony és könnyű textúrában a szőlőmagolaj fényes filmet hagy a bőr felett, amikor alkalmazzák, és ezáltal a kozmetikai ipar által előállított bőrhidratáló termékek kedvelt összetevői. A “Phytotherapy: Modern Herbal Medicine” című könyve szerint a szőlőolaj gazdag linóleumos és olajos illóolajokban, és tartalmaz antioxidánsokat, mint például az E-vitamin és a resveratrol. Külső szőlőmagolaj alkalmazásáról nem jelentett mellékhatásokat.

Kókuszolaj

A kókuszolajat főzésre, valamint a haj és a bőr hidratálására használják. Az olaj telített zsírokban gazdag, különösen a közepes láncú fajták, mint a kaprikus, kaprilsav és laurinsav zsírok, a “Nutritional Sciences for Human Health” című könyv szerint. Ezek a zsírsavak antimikrobiális tulajdonságokat mutatnak, amelyek segítik a bőrt a mikrobás fertőzések ellen. Továbbá, ha külsőleg alkalmazzák, a telített zsír a bőrhöz tapad, ezáltal megakadályozza a túlzott nedvesség eltávozását. A kókuszolaj E-vitamint és számos fehérjét is tartalmaz. Mint a szőlőmagolaj, a kókuszolaj stabil, és nem gyorsodik el. A szőlőmagolástól eltérően a kókuszolaj szobahőmérsékleten megszilárdul.

ajánlások

Próbálja elkerülni, hogy a baba túlzottan hideg, meleg vagy száraz legyen, ami hozzájárulhat a száraz bőrhöz. A klíma, a sós víz és a klór expozíciója a bőr kiszáradását eredményezheti. A napi fürdés a bőr természetes olajjait eltávolítja, így minden fürdő után hidratálót kell használni. A nedvesítőszert néhány percen belül a szárítás után alkalmazza, és a fürdőben levő nedvességet lezárja. A szőlőolaj vékony és könnyen alkalmazható, míg a kókuszolaj kicsit vastagabb, és jobb lehet a lecsengett bőr számára. A fürdés ideje csökkenthető, és a könnyű víz és a minimális szappan használatával megakadályozható a száraz bőr.

Vigyázat

A száraz bőr néha egy súlyosabb állapot tünete. Ha a baba száraz bõrje viszketõ piros foltokat tartalmaz, akkor az ekcéma beavatkozhat. A ezüstös tapaszok a pikkelysömörre utalnak. A túlzottan száraz bőr, amely nem reagál a hidratáló készülékekre, az Általános és Szisztematikus Pathológia című könyv szerint az ichthyosis nevű genetikai állapotot jelezheti. Ha a szőlőmagolaj vagy a kókuszdióolaj nem tűnik ellenkezni a baba száraz bőrével, forduljon orvosához, aki Ajánlhat bőrgyógyászot.