Testmozgás izomgörcs a borda alatt

A mellkasban vagy az oldalvarrásban előforduló görcsök akkor fordulhatnak elő, ha ültettek és elkezdték a gyakorlást. Fit egyének is kialakíthatnak öltéseket, ha növelik a gyakorlatok intenzitását. Amint egyre erősebbé és megszoktabbá válik a fitness rendszerednek, az öltések természetesen eltűnnek. Miközben a nyújtás segít az oldalsó varratok enyhítésében, a maggyakorlatok erősíthetik a bordák körüli izmokat és segíthetnek megakadályozni a görcsöt a testmozgás során.

A membrán vagy az obliques

A diafragma elválasztja mellkasát és a tüdejét a hasuktól. Amikor lélegzik, a membránja megegyezik és kibővül. A szigorú edzés során ezek a összehúzódások egyre hangsúlyosabbá válnak. Ha a membránja túlzottan túlműködik, akkor görcsökhöz vezethet, és oldalsó varratokhoz vezethet. Más esetekben a membrán normálisan működik, de a légzés nehézsége az izomzatát a membrán oldalához – az obliques – a görcshöz vezetheti. Lehet, hogy nem elegendő vér jut el a légzésért felelős izmokig a szigorú edzés során. Vannak, akik az ízületek után öltenek gyümölcslevet, vagy csak egy edzés előtt eszik. Az oldalvarrások pontos oka azonban ismeretlen. Ha úgy érezte, hogy a görcs a bordák alatt van, csökkenti az edzés intenzitását, és várja meg az oldalvarrások csökkenését. Ha a görcsök folytatódnak, hagyja abba a gyakorlást.

Nyújtás a megkönnyebbülésért

Ugyanúgy, ahogy egy úszó gyengéden egy szűk munkahelyet húz a borjú izma alatt, lehet, hogy egy oldalsó öltést könnyít meg egy szakaszon. Ha a görcs a jobb oldalon van, emelje felfelé a jobb karját, és tegye jobb kezét a fejedre. Folytathatja a gyakorlást, de tartsa a feszítést 30-60 másodpercig, és hagyja, hogy a csomók a bordái alatt lazuljanak. Bár nem gyakorlás, akkor is nyomást gyakorolhat a fájdalompontra, és a kézzel lefelé nyomja a szűk helyet. Lassan hajlítsa előre vagy hátra, tartsa a nyomást az öltésen, amíg a fájdalom eltűnik.

Építsd meg az első védelmi vonalat

Gyakorlatok, amelyek megakadályozzák az öltések megelőzését, a bemelegítés felmelegedése az edzés előtt és a mag megerõsítése. Edzés előtt üljön a padlóra, tegye egyik kezét a mellkasára, a másik pedig a gyomrára. Inhaláljon mélyen, töltse a tüdejét teljes kapacitással. Exhale, amíg el nem fogy a levegő. Nézd meg a kezed emelkedését és esését néhány légzési ciklusban. Erősítése az alapvető izmok – különösen a ferde – a test jobban fel van szerelve kezelni változásokat a testmozgás intenzitását. Számos alapvető feladat van, beleértve az előre és az oldalsó deszkákat, a standard és a csukló-térd dörzsöléseket és a törzsek forgását. Például üljön le a padlón, térdre hajlítva. Tartson súlyos tányért vagy orvosság labdát előtted karokkal. Hátradőljen hátra, így a tested 45 fokos szöget zár be a talajhoz. Húzza ki és forgassa el a karjait a lehető leghosszabbra, miközben az alsó testet tartja. Tartsa a csúcshelyzetet három másodpercig, majd térjen vissza középre. Folytassa a torzó forgatását oldalról oldalra 30 ismétlésig.

Amikor a cramping krónikus

Ha a bordái alatt lévő görcsök megmaradnak vagy rosszabbodnak, érintse meg orvosával az alapját. A krónikus görcsök a terhelés által kiváltott bronchospazmus jelei lehetnek, ami az asztmás betegek 90 százaléka és az asztmás betegek 30 százaléka, a Marcia Anderson “A sportkárosodás kezelése alapjai” szerint. Ha szinuszbetegségben, allergiában vagy egyéb tüdőbetegségben szenved, a terhelés által kiváltott hörgőgörcsök fellépésének kockázata nő. A hasi görcsösségen kívül ezen állapot egyéb tünetei közé tartozik a mellkasi fájdalom vagy szorító érzés, légszomj és száraz köhögés. Ha van edzés-indukált bronchospasmus, az orvos valószínűleg ír elő inhalálót.