Túlzott izzadás a testmozgás során

A túlzott izzadás kifejlesztése bárki edzés közben, függetlenül attól, hogy van-e fitness szintje. A túlzott izzadás a gyakorlás során nem jelenti azt, hogy nem alakul ki – valójában néha jelzi az ellenkezőjét. Annak érdekében, hogy megfelelően megelőzzük és kezeljük a felesleges verejtékezést, fontos megérteni, hogy milyen körülmények között kerül sor először.

A túlzott izzadás tünetei a gyakorlás során személyenként változhatnak. Érezheted a gyakori, túlzott nedves foltokat, amelyek áztatják a ruháidat. Ez az izzadság bárhol megjelenhet a testén, beleértve az arcod, a hát, a mellkasod, az hónaljod, a láb és a kezed. Ez a rendkívüli mennyiségű verejtékezés megzavarhatja az edzésprogramot, ami megakadályozhatja a tapadást a testmozgás vagy súlymérés során. Ugyancsak kínos lehet, és öntudatosan tud nyilvánosságot gyakorolni.

Az America’s Fitness on Fitness honlapja szerint a testmozgás során felhalmozódott izzadás túlságosan magas, amikor a mag testhőmérséklete emelkedik. Az eccrine verejtékmirigyek felszabadítják a test folyadékát, és arra kényszerítik a bőr felületét, hogy lehűtse a testet. Ez a verejték elpárolog, de párás környezetben nehéz lehet. Ennek eredményeként még több verejték marad a testen. Ráadásul a túlzott izzadás jelezheti, hogy fizikailag illik. Ez az a mód, ahogy a szervezet alkalmazkodik a következetes testmozgáshoz.

A túlzott izzadás megállítása gyakorlása közben szünetet tartson az arc tisztításához, törölközzel vagy nedves ruhával törölje le. Kapcsolja be a ventilátort, csökkentse a légkondicionálót, vagy nyissa ki az ablakot a levegő páratartalmának csökkentése érdekében. Ezen kívül használjon túlterhelés elleni izzasztószert a túlzott izzadás megelőzésére. Ha ezek nem segítenek, az orvos előírhat egy alumínium-kloridot tartalmazó izzadásgátló anyagot.

A MedlinePlus honlapja figyelmezteti Önt, hogy forduljon orvoshoz, ha a túlzott mértékű mozgás által kiváltott verejtékezéshez láz, mellkasi fájdalom, szélsőséges légszomj vagy gyors szívverés jár, miután abbahagyta a gyakorlást. Ezenkívül orvoshoz kell fordulni, ha túlzott izzadás alakul ki akkor is, ha nem gyakorol vagy alszik. Ezek a tünetek komoly egészségi állapot jelei lehetnek, például szívroham, fertőzés vagy hipertiroidizmus.

Tünetek

Okoz

kezelések

figyelmeztetések