Túró táplálkozás

Egy sajtos túró – vagy egyszerűen egy túró, ahogyan néha nevezik – úgy készül, ahogy a savó lecsapódik a sajtkészítő tartályokban. Ez a friss formájú sajt általában a legjobb, ha a vásárlástól számított öt napon belül megeszik, megjegyzi az aranykorú sajtot. A sajtok táplálékkialakításának megértése segít megnézni, hogyan illeszkedhetnek az ízletesek a diétájába.

Sajtos cefre részaránya

Ugyanúgy, mint minden élelmiszer esetében, alapvető fontosságú a sajtkultúrák megfelelő részének meghatározása. Tény, hogy 1 uncia – vagyis 28 gramm – egyenlő egy adag sajtos túróval, jegyzi meg a Henning’s Wisconsin Sajtot. Összehasonlítva a sajtkultúrák egy háztartási tételhez való adagolását, könnyebbé teheti a dolgokat az adagméretek ellenőrzése során. A Common Health beszámol arról, hogy egy adag sajtfolyadék négy kockával egyenlő.

Calorie Count

Egy meghatározott élelmiszer kalóriatartalmának meghatározása – mint például a sajtfélék – segíthet elveszíteni, fenntartani vagy akár súlyt szerezni. Minden egyes sajtos sertéshús körülbelül 110 kalóriát tartalmaz, melyek közül 80 zsírból származik. Ezenkívül a 9 gramm zsírtartalmú sertéshústisztításban talált összes zsír 5,5 telített. A túlságosan telített zsírok etetése a szívbetegség kialakulásának fokozott kockázatával jár együtt. A sajtok 7 gramm fehérjét tartalmaznak egy adagban, jegyzi meg a Henning Wisconsin Sajtát. A fehérje körülbelül 30 kalóriát termel. A 18 évesnél idősebb nőket és férfiakat általában arra ösztönzik, hogy napi 46 grammot és 56 gramm fehérjét kapjanak.

Vitamin üzletek

A sajtos sertéshús nyomnyi mennyiségű A-vitamint kínál. A Henning’s Wisconsin Cheese jelentése szerint egy adag sajtfolyadék biztosítja az A-vitamin napi értékének 6 százalékát – vagy mintegy 300 nemzetközi egységet. A legtöbb 18 évesnél idősebb egészséges felnőtt embernek minden nap 5000 nemzetközi egységet kell bevinnie. Amellett, hogy a szem egészségének elengedhetetlen, az A-vitamin segíti a fehérvérsejtek termelését és aktivitását, fokozza a sejtnövekedést, és megakadályozhatja bizonyos típusú rák kialakulását.

Ásványi üzletek

A sajtok bizonyos ásványi anyagokat is tartalmaznak, beleértve a nátriumot és a kalciumot. Valójában azok, akik egy adag sajtos sonkát fogyasztanak, körülbelül 180 milligramm nátriumot fogyasztanak, vagyis a tápérték napi értékének körülbelül 7 százalékát. Ezenkívül a sajtfélék minden adagja a kalcium napi értékének 20 százalékát, vagyis a tápanyag körülbelül 200 milligrammját adja. A kalcium elősegíti az izmok és idegek működését, valamint a hormon szekréciót, és segít a testben lévő csontok fejlődésében és fenntartásában.